Πότε η AI θα φέρει το τέλος του ανθρώπινου γένους

Metrosport Team03 Αυγούστου 2024

Αληθινές φαίνεται να βγαίνουν οι προβλέψεις του Στίβεν Χόκινγκ για την τεχνητή νοημοσύνη, που έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας.

Μιλώντας στο BBC, o διακεκριμένος επιστήμονας είχε υποστηρίξει ότι «η ανάπτυξη της πλήρους τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε να σημάνει το τέλος του ανθρώπινου γένους», σημειώνοντας μάλιστα ότι τελικά η τεχνητή νοημοσύνη θα ξεπεράσει τον άνθρωπο.

Μάλιστα, ο Χόκινγκ, που είχε διαγνωστεί με Αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση (ALS), κατέληξε να χρησιμοποίησε ένα σύστημα που αναπτύχθηκε από την Intel, που «μάθαινε» πώς σκεφτόταν ο καθηγητής και στη συνέχεια πρότεινε τις λέξεις που πιθανόν να ήθελε να χρησιμοποιήσει εκείνος.

Έτσι, ο καθηγητής είχε επισημάνει ότι οι πρωτόγονες μορφές τεχνητής νοημοσύνης που είχαν αναπτυχθεί μέχρι τότε, είχαν αποδειχθεί πολύ χρήσιμες, ωστόσο είχε εκφράσει τις φοβίες του σχετικά με τις συνέπειες, καθώς αυτές θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τους ανθρώπους.

Την ίδια ώρα, ο Rollo Carpenter, δημιουργός του Cleverbot είχε δηλώσει:

 «Πιστεύω ότι θα παραμείνουμε υπεύθυνοι της τεχνολογίας για μεγάλο χρονικό διάστημα και οι δυνατότητές της θα λύσουν πολλά από τα παγκόσμια προβλήματα, ενώ ταυτόχρονα θα αξιολογούνται συνεχώς.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα συμβεί αν μια μηχανή ξεπεράσει τη δική μας νοημοσύνη, επομένως δεν μπορούμε να ξέρουμε αν θα βοηθηθούμε στο έπακρον απ’ αυτήν ή αν θα μας καταστραφούμε». 


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.