Πότε έχουν σκοράρει ξανά σε Euro πατέρας και γιος

Χάρης Εμμανουηλίδης19 Ιουνίου 2024

Οι ιστορίες ζωής στο ποδόσφαιρο είναι πολλές. Μία από αυτές γράφτηκε το βράδυ της Τρίτης στο Euro 2024, όταν ο η Εθνική Πορτογαλίας είδε τον Φρανσίσκο Κονσεϊσάο να περνάει στον αγωνιστικό χώρο στο 90΄ και στο 92΄να βρίσκει δίχτυα χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του , με τον γιο του Σέρτζιο Κονσεϊσάο να μπαίνει σε μία ξεχωριστή κατηγορία παικτών.

Ο λόγος; Ότι αποτελεί έναν από τους λίγους ποδοσφαιριστές που τόσο ο ίδιος όσο και ο πατέρας του έχουν βρει δίχτυα σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, κάτι που έχει γίνει ακόμα μία φορά! Ο νεαρός ποδοσφαιριστής της Πόρτο, βρήκε δίχτυα στην ίδια διοργάνωση, 24 χρόνια μετά τον πατέρα του, Σέρτζιο, όταν είχε βρει δίχτυα 3 φορές απέναντι στη Γερμανία στο Euro 2000.

Εκτός από τους Πορτογάλους, το είχαν κάνει ακόμα μία φορά ένας Ιταλός , πατέρας και γιος, ο λόγος για τον Ενρίκο Κιέζα και τον Φεντερίκο Κιέζα, με τον Ιταλό μπαμπά να έχει σκοράρει στο Euro 1996 κάτι που επανάλαβε ο γιος του στο Euro του 2020 το οποίο έγινε έναν χρόνο αργότερα.


Το ηλικιακό... χάσμα

Αν κανείς ξεκινήσει στα μαθηματικά, θα δει πως όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική Πορτογαλίας, στις 14 Δεκεμβρίου του 2002, ο Φρανσίσκο Κονσεϊσάο ήταν μόλις 8 μηνών και 7 ημερών , με τους δύο τους να βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο την ίδια στιγμή χθες στο γήπεδο της Λειψίας, μαζί με τον... γερόλυκο Πέπε που έγραψε νέο ρεκόρ αγωνιζόμενος σε ηλικία , 41 ετών και 113 ημερών.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.