Πόσα φλιτζάνια καφέ είναι ασφαλές να πίνουμε ημερησίως

Metrosport Team18 Αυγούστου 2024

Μια ομάδα ερευνητών αποκάλυψε πόσα φλιτζάνια καφέ την ημέρα είναι ασφαλές να πίνουμε, αναφέροντας πως η τακτική κατανάλωση περισσότερων από τέσσερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης θανατηφόρων καρδιακών παθήσεων.

Η έρευνα διεξήχθη από την Δρ. Nency Kagathara και μια ομάδα επιστημόνων από το Zydus Medical College and Hospital στην Ινδία, μελετώντας μελέτησαν 92 άτομα με υγιή καρδιά.

Τα ευρήματα της μελέτης απέδειξαν πως η υψηλή πρόσληψη καφεΐνης μπορεί να επηρεάσει το αυτόνομο νευρικό σύστημα, το οποίο ρυθμίζει τον καρδιακό ρυθμό και την αρτηριακή πίεση.

«Λόγω της επίδρασής της στο αυτόνομο νευρικό σύστημα, η τακτική κατανάλωση καφεΐνης θα μπορούσε να θέσει τα κατά τα άλλα υγιή άτομα σε κίνδυνο υπέρτασης και άλλων καρδιαγγειακών επεισοδίων», τόνισε η Δρ. Nency Kagathara.

Για να καταλήξουν σε αυτά τα συμπεράσματα, οι ερευνητές μέτρησαν τον καρδιακό ρυθμό και την αρτηριακή πίεση κάθε ατόμου, που συμμετείχε στην έρευνα, συλλέγοντας λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα δημογραφικά τους στοιχεία και τη συνήθεια να καταναλώνουν καφεΐνη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.