Πώς το ελληνικό ναυτικό εκτόπισε ρωσικά τάνκερ στο Μαρόκο

Metrosport Team04 Ιουνίου 2024

Στο Μαρόκο φαίνεται πως εκτόπισε το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό ρωσικά τάνκερ, που κυκλοφορούσαν στη Μεσόγειο για μεταφόρτωση φορτίων αργού.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα συγκεκριμένα δεξαμενόπλοια μεταφορτώνουν την υψηλή ρωσική πετρελαϊκή ποικιλία Ουραλίων από μικρότερα τάνκερ κοντά στην πόλη Nαντόρ, όπου το ελληνικό Ναυτικό πραγματοποιεί ασκήσεις, σε μια προσπάθεια να το αποτρέψει.

Μάλιστα, το πλοίο VLCC μεγάλης μεταφορικής ικανότητας πετρελαϊκών προϊόντων, Rolin, φέρεται να λαμβάνει αργό Ουραλίων από το μικρότερο δεξαμενόπλοιο Serendi στα ανοιχτά της μαροκινής πόλης.

Όπως εκτιμάται, περίπου το 80% του ρωσικού αργού Ουραλίων αποστέλλεται στην Ασία, με τη χρήση VLCC να προσφέρει οικονομίες κλίμακας για τη ναυτιλία μεγάλων αποστάσεων, ωστόσο τα ευρωπαϊκά κράτη δεν ενθαρρύνουν τη μεταφόρτωση φορτίων κοντά στις ακτές τους.

Παράλληλα, στη Θέουτα, ισπανικό θύλακα που βρίσκεται στα δυτικά του Μαρόκου, γίνονταν κατά κόρον μεταφορτώσεις αργού Ουραλίων από πλοίο σε πλοίο, αλλά πλέον σχεδόν σταμάτησαν τον περασμένο χρόνο, ύστερα από πιέσεις που άσκησαν τόσο οι εγχώριες αρχές όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

πηγή: enoplos

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.