POS: Πόρτα - πόρτα delivery με πληρωμή μέσω κάρτας

Metrosport Team25 Ιουλίου 2024

Παράδοση καφέ και φαγητού στο σπίτι με πληρωμή μέσω POS έρχεται το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο λογισμικό θα είναι προσαρμοσμένο στις παραμέτρους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, με τα ασύρματα μηχανήματα πληρωμής POS να έχουν προφορτωμένες τις παραγγελίες από το κατάστημα και η πληρωμή μπορεί να γίνεται κατά την παράδοση στην πόρτα του πελάτη (εάν δεν το έχει ήδη κάνει, π.χ. μέσω E-food και Wolt).

Φυσικά, τα μηχανήματα πληρωμής POS θα είναι διασυνδεμένα με τις ταμειακές μηχανές, κάτι που σημαίνει ότι μόλις ο διανομέας επιστρέψει στο κατάστημα, θα ενημερώνεται αυτόματα η ταμειακή μηχανή και, κατά συνέπεια, η εφορία.

Παράλληλα από 1η Αυγούστου, όλα τα καταστήματα εστίασης και όσα καταστήματα σερβίρουν γεύματα ή φαγητό σε τραπέζι θα πρέπει να εγκαταστήσουν άμεσα τους νέου τύπου μηχανισμούς (ΦΗΜΑΣ ή ΦΤΜ ή ΑΔΗΜΕ Εστιατορίου) ή να συνάψουν σύμβαση με Πάροχο Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης. Μαζί με αυτά θα προμηθευτούν και τα POS για τα delivery.

Σε περίπτωση που  ελεγκτές της ΑΑΔΕ εντοπίζουν πειρατικά λογισμικά σε υπολογιστές τα οποία συνδέονται με ταμειακές μηχανές, σε αδήλωτες ταμειακές ή ακόμα και σε επιχειρήσεις που δεν έχουν εκδώσει απόδειξη για μήνες ή ακόμα και χρόνια θα επιβάλλονται πρόστιμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υποχρεωτική διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS δεν θα επιτρέπει σε κανέναν να έχει τη δυνατότητα να κόψει μόνο το χαρτάκι του POS χωρίς να βγει απόδειξη από την ταμειακή.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.