Πώς να διώξετε τη μυρωδιά του τηγανητού φαγητού από το σπίτι

Metrosport Team20 Σεπτεμβρίου 2024

Σε όλους αρέσουν τα τηγανητά , αλλά πόσες φορές δεν τηγανίζουμε επειδή το σπίτι μυρίζει άσχημα; Μάλιστα, είναι πάντα δύσκολο να αφαιρέσετε τη μυρωδιά του τηγανητού φαγητού από του σπίτι αφού μαγειρευτεί, γιατί κολλάει σε όλες τις επιφάνειες και παραμένει στον αέρα για αρκετή ώρα.

Από σήμερα, όμως, μπορείτε να τηγανίζετε εύκολα, γιατί θα σας αποκαλύψουμε μερικά tips για να εξαφανίσετε τη μυρωδιά του τηγανητού φαγητού. Θα χρειαστούμε μόνο μια κατσαρόλα με ζεστό νερό και κάποια υλικά που σίγουρα έχετε ήδη στο σπίτι.

Λεμόνι και δεντρολίβανο

Για να εξαλείψετε τη μυρωδιά του τηγανητού, κόψτε ένα λεμόνι σε φέτες και τοποθετήστε το σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό μαζί με μερικά κλωνάρια δεντρολίβανο. Αυτό το κόλπο το χρησιμοποιούμε και όταν ετοιμάζουμε κυρίως πιάτα που έχουν ωραία έντονη μυρωδιά.

Φύλλα δάφνης

Ένα άλλο κόλπο–ακόμη πιο απλό αλλά εξίσου αποτελεσματικό– αφορά τη δάφνη . Πάρτε μερικά φύλλα δάφνης και βάλτε τα σε βραστό νερό. Εκτός από το ότι θα διώξει τη μυρωδιά του τηγανητού φαγητού, είναι τέλειο για την εξάλειψη της μυρωδιάς του καμένου: άλλωστε, κάθε τόσο όλοι κάτι καίμε στην κουζίνα.

Καφές και αστεροειδής γλυκάνισος

Τέλος, μπορούμε να διώξουμε τη μυρωδιά του τηγανητού με τους κόκκους καφέ και τον αστεροειδή γλυκάνισο. Τα βάζουμε και αυτά σε βραστό νερό: Ο καφές δίνει απορροφά τη μυρωδιά του τηγανίσματος και ο αστεροειδής γλυκάνισος με το άρωμά του είναι τέλειος για τον καθαρισμό του αέρα.

Πηγή: jenny

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.