Τι σημαίνει για την Ελλάδα τα καμικάζι drones που παίρνει η Αλβανία

Metrosport Team14 Οκτωβρίου 2024

Στην παραχώρηση καμικάζι drone στην Αλβανία, η οποία ξεκινά τις ενταξιακές της διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, προχώρησε η Τουρκία, λίγες ημέρες μετά τα εγκαίνια του τουρκικού τεμένους στα Τίρανα.

Σύμφωνα με το koha.net, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποσχέθηκε στον Αλβανό πρωθυπουργό την παραχώρηση απροσδιορίστου αριθμού μη επανδρωμένων αεροσκαφών καμικάζι , τα οποία θα αξιοποιηθούν στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Μάλιστα, η Τουρκία θεωρείται από τους μεγαλύτερους επενδυτές στην Αλβανία, με περίπου 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ περισσότεροι από 15 χιλιάδες Αλβανοί απασχολούνται σε 830 τουρκικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη γειτονική χώρα.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, υποστήριξε ότι τα εν λόγω drone επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι η Αλβανία είναι απρόσβλητη, χωρίς αυτό να υποδηλώνει ότι θα εμπλακεί σε επιθετικές ενέργειες προς τρίτες χώρες.

Σύσφιξη τουρκογερμανικών σχέσεων με φόντο τα Eurofighter

Την ίδια ώρα, Τουρκία και Γερμανία φαίνεται να συσφίγγουν τις σχέσεις τους, με φόντο την απόκτηση μαχητικών αεροσκαφών τύπου «Εurofighter» από την Άγκυρα, με το Βερολίνο να δίνει το «πράσινο» φως κι επίσημα στις τεχνικές διαπραγματεύσεις

Όπως αναφέρουν τα γερμανικά μέσα, οι δυο χώρες θα συζητήσουν τις προδιαγραφές του μαχητικού αεροσκάφους με την Τουρκία και να ξεκινήσουν επίσημα οι τεχνικές διαβουλεύσεις, με ιδιαίτερη αναφορά τα στάδια προμήθειας του, την εκπαίδευση, τη διαχείριση ανταλλακτικών και τα πρωτόκολλα συντήρησης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.