Πώς επηρεάζει το μπλόκο της Γερμανίας στους μετανάστες την Ελλάδα

Metrosport Team14 Σεπτεμβρίου 2024

Μεγαλύτερη παρέμβαση της Ευρώπης στην απόφαση της Γερμανίας να κλείσει τα σύνορά της σε πρόσφυγες και μετανάστες σημείωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει ο διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος.

Μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για τις επιπτώσεις που θα έχει για την Ελλάδα, ο διεθνολόγος σημείωσε ότι η απόφαση της Γερμανίας να κλείσει τα σύνορά της σε πρόσφυγες και μετανάστες έχει ήδη προκαλέσει διάφορα προβλήματα, που δεν αποκλείεται να πολλαπλασιαστούν. 

«Είναι μια πολύ σοβαρή παλινδρόμηση της Γερμανίας σε σχέση με ό,τι έχει συμφωνηθεί από τον Μάιο του 2024, και δείχνει ότι η ατζέντα στο εσωτερικό της Γερμανίας έχει παραδοθεί στον λαϊκισμό της άκρας δεξιάς με αποτέλεσμα να βραχυκυκλώνεται όλη η Ευρώπη. Τον Μάιο του ’24 αποφασίσαμε ότι θα ενισχύουμε τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης και ότι θα προσπαθήσουμε όταν ένας πρόσφυγας ή μετανάστης περνάει μέσα στην ευρωπαϊκή περιοχή, να αντιμετωπίζεται ως πρόβλημα ευρωπαϊκό και όχι ως πρόβλημα της Ελλάδας, Ιταλίας, Ισπανίας.

Η Γερμανία κλείνει τις εισροές στα σύνορά της και λέει στην Ευρώπη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα μόνη της. Πρέπει οπωσδήποτε να συντονιστούμε με τις άλλες χώρες που βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή, και θα μπορούσαμε να βρούμε συμμάχους και στην ανατολική Ευρώπη που κατά καιρούς έχουν και αυτοί προβλήματα. Αλλά δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα μπορέσουμε να πέτυχουμε πολλά πράγματα», σχολίασε. 

Παράλληλα, ο Αλέξανδρος Δεσποτόλουλος υποστήριξε ότι η γερμανική κυβέρνηση επιθυμεί να δώσει ένα καλύτερο επίπεδο ζωής στους μετανάστες για να μην θέλουν να πάνε στη Γερμανία, κρίνοντας απολύτως ορθή την απάντηση που έδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η Γερμανία προσφέρει ένα πακέτο αυξημένων παρόχων στους ανθρώπους αυτούς, που καθιστά την ίδια την Γερμανία θελκτικό προορισμό. Όλοι όσοι έρχονται στην Ελλάδα δεν έρχονται κατά κανόνα για να μείνουν εδώ, είμαστε το πέρασμα. Θέλουν να πάνε στις χώρες αυτές. Όσο ξοδεύουμε πόρους στα εξωτερικά σύνορα τόσο τα εξωτερικά σύνορα τα παραμελούμε περισσότερο και εκεί πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη παρέμβαση της Ευρώπης», πρόσθεσε.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.