POS: Εκπνέουν οι διορίες για την απόσυρση των ταμειακών μηχανών

Metrosport Team28 Ιουλίου 2024

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την αντικατάσταση των παλιών ταμειακών μηχανών για όλους τους επαγγελματίες.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η προθεσμία εκπνέει στις 31 Ιουλίου, με τις κατά περίπτωση  προθεσμίες να παρατείνονται για όσους επαγγελματίες έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες για να διασυνδέσουν POS και ταμειακές μηχανές.

Μάλιστα, οι καταληκτικές ημερομηνίες έχουν ως στόχο τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις απόσυρσης, αντικατάστασης ταμειακών μηχανισμών και διασύνδεσης λογισμικών ERP με τα POS.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό οι προθεσμίες έχουν ως εξής: 

  • Οι ΕΑΦΔΣΣ – φορολογικοί μηχανισμοί, που είναι συσκευές εγκεκριμένης φορολογικής σήμανσης παραστατικών λιανικής και χονδρικής πώλησης όλων των επιχειρήσεων, αποσύρονται υποχρεωτικά έως 31 Ιουλίου του 2024.
  • Οι απλοί ΦΗΜ -Φορολογικός Ηλεκτρονικός Μηχανισμός, ταμειακή μηχανή- που χρησιμοποιούνται και από επιχειρήσεις εστίασης, με σερβίρισμα σε τραπεζοκαθίσματα, αποσύρονται υποχρεωτικά και αυτές ως τις 31 Ιουλίου του 2024.
  • Οι επιχειρήσεις που έχουν διασυνδέσει τα POS με τα ταμειακά τους συστήματα υποχρεούνται να αποσύρουν τις ΕΑΦΔΣΣ, τις συσκευές εγκεκριμένης φορολογικής σήμανσης που χρησιμοποιούν, έως τις 31 Οκτωβρίου του 2024.
  • Πρατήρια καυσίμων παύουν τη χρήση των ΕΑΦΔΣΣ που διαθέτουν, έως και 31 Δεκεμβρίου του 2024 και έχουν υποχρέωση διασύνδεσης των ταμειακών συστημάτων με τα οποία αντικαθιστούν τις ΕΑΦΔΣΣ με τα POS έως 1 Ιανουαρίου 2025.
  • Από 1η Αυγούστου του 2024 οι επιχειρήσεις εστίασης με σερβίρισμα σε τραπεζοκαθίσματα, που σήμερα χρησιμοποιούν τις ΕΑΦΔΣΣ ή απλούς ΦΗΜ, έχουν υποχρέωση να επιλέξουν ένα από τα παρακάτω ταμειακά συστήματα: ΦΗΜΑΣ Εστιατορίου, ΦΤΜ Εστιατορίου, ΑΔΗΜΕ Εστιατορίου ή πάροχο ηλεκτρονικής έκδοσης στοιχείων.

Τέλος, οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν ταμειακά συστήματα που συνεργάζονται με ERP έχουν υποχρέωση διασύνδεσης των συνεργαζόμενων με ERP ταμειακών συστημάτων με POS, έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2024.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.