Πολυπλάτανος Ημαθίας: Έκκληση κατοίκων για καθαρισμό της Τάφρου 66

Metrosport Team10 Αυγούστου 2024

Ανυπόφορη είναι και πάλι το τελευταίο διάστημα η καθημερινότητα σε περίπου δέκα οικισμούς στην Ημαθία, που έχουν την ατυχία να γειτνιάζουν με την περίφημη Τάφρο 66. Οι υψηλές θερμοκρασίες του τελευταίου μήνα σε συνδυασμό με τη λειψυδρία που προκαλεί στην ουσία λιμνάζοντα νερά έχουν φέρει στα όριά τους τους κατοίκους.

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Ευθυμιάδη, πρόεδρο του Πολυπλατάνου Νάουσας, που μίλησε στην ΕΡΤ3, η κατάσταση αυτή επικρατεί στην περιοχή από το 1982. Στα 35 χλμ από Πέλλα έως τον Αλιάκμονα που διανύει η Τάφρος 66 ρίχνονται τα απόβλητα από τις κονσερβοποιίες ροδακίνου που αρνούνται να λειτουργήσουν τους βιολογικούς τους καθαρισμούς.

«Εδώ και 30 και πλέον χρόνια 15000 περίπου κάτοικοι των χωριών από τα οποία διέρχεται η ΤΑΦΡΟΣ 66 ζουν κάθε καλοκαίρι δίπλα σε μια Τάφρο, όπου συναντάς ψόφια ψάρια, φίδια, χελώνες και οποιαδήποτε άλλη μορφή ζωής θα μπορούσε να ζήσει σε ένα ποτάμι χωρίς να λάβουμε υπόψιν την έντονη δυσοσμία που περιβάλλει όλη την περιοχή!», προσθέτει ο πρόεδρος της Κοινότητας.

Πολυπλάτανος, Αγγελοχώρι, Αν. Ζερβοχώρι, Αγ. Γεώργιος, Αγ. Μαρίνα, Λυκόγιαννη, Νικομήδεια, Μακροχώρι, Διαβατό και Κουλούρα, δέκα χωριά της Ημαθίας τα οποία είναι δίπλα στην ΤΑΦΡΟ66. «Ζητάμε τουλάχιστον καθαρισμό της Τάφρου», επισημαίνει ο κ. Ευθυμιάδης, καθώς στον Πολυπλάτανο η γέφυρα έχει κλείσει από τα φερτά υλικά ξύλα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.