Πολύκροτη δήλωση Δούκα - «Το ΠΑΣΟΚ θα εκτιναχθεί, εάν κερδίσω»

Παναγιώτα Απέργη09 Ιουλίου 2024

Το όραμά του για ένα καλύτερο ΠΑΣΟΚ, ικανό να βρεθεί στη διακυβέρνηση της χώρας, ξετύλιξε ο Χάρης Δούκας, σημειώνοντας ότι τα δημαρχιακά του καθήκοντα δεν παραμελούνται από τον αγώνα του για την ηγεσία του κόμματος.  

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ότι στόχος του είναι η επανεκκίνηση του ΠΑΣΟΚ, που αποτελεί την «ψυχή της δημοκρατικής παράταξης που θα κυβερνήσει τον τόπο», συμβουλεύοντας όλους εκείνους που εξαπολύουν επιθέσεις προς το πρόσωπό του να παραμείνουν ψύχραιμοι και να μην επεμβαίνουν.

«Θέλουμε έναν καθαρό αγώνα για να αντιμετωπίσουμε τη λαίλαπα της κυβερνητικής πολιτικής η οποία δημιουργεί νέες ανισότητες, όμως εγώ βάζω το εξής δίλημμα: θέλουμε στασιμότητα ή μικρά βήματα που μοιάζουν με στασιμότητα ή θέλουμε ένα άλμα γρηγορότερο από τη φθορά για να μπορέσει το ΠΑΣΟΚ να δημιουργήσει μια προοδευτική ατζέντα που να αφορά τους πολλούς; 

Υπάρχει το μοντέλο της ΝΔ που δίνει πάρα πολλά σε πολύ λίγους και πάρα πολύ λίγα σε όλους τους υπόλοιπους. Εμείς λέμε κάτι τελείως διαφορετικό, ότι χρειάζεται ένας εκδημοκρατισμός της εξουσίας και χρειάζεται να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε διάχυση του πλούτου σε όλους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χάρης Δούκας.

Όπως τόνισε, άλλωστε, κατέβηκε για να δώσει τη μάχη στην Αθήνα με μια ατζέντα προοδευτική, δίνοντας έναν καθαρό και έντιμο αγώνα.

«Θα πάει το μαχαίρι μέχρι το κόκκαλο»

Σε ό,τι αφορά στο κύκλωμα, που εκβίαζε καταστηματάρχες στο κέντρο της Αθήνας, αποκάλυψε ότι εμπλέκονται συνολικά 14 άτομα, εκ των οποίων οι 9 είναι δημοτικοί σύμβουλοι και οι 5 ιδιώτες.

«Γίνονταν εκβιασμοί. Είχαμε πολύ καλή συνεργασία με τη διεύθυνση εσωτερικών ελέγχων, με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και προχωράμε στη διαδικασία αυτήν.

Έχουν σχηματιστεί ήδη δικογραφίες για τους 14, είναι και άλλοι 9 που σχηματίζονται δικογραφίες, δεν είναι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αλλά συμμετείχαν με έναν δεύτερο ρόλο όποτε χρειάζονταν. Μιλάμε για 700.000 ευρώ, πάνω από 47 υποθέσεις οι οποίες πάνε πολύ πίσω, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023. Θα συνεχίσουμε τη συνεργασία, θα πάει το μαχαίρι μέχρι το κόκκαλο. Ανακοινώνουμε και πλατφόρμα, την έχουμε ήδη ξεκινήσει εδώ και τρεις μήνες, όπου θα υπάρχουν, με λογοδοσία και διαφάνεια, όλες οι διαδικασίες για τις βεβαιώσεις, τους ελέγχους και για τη δυνατότητα άμεσης καταγγελίας. Με αυτόν τον τρόπο προέκυψε και αυτή η εγκληματική οργάνωση», επεσήμανε.  

«Εγώ πιστεύω στις ομάδες»

Παράλληλα, ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ότι είναι υπέρμαχων των ομάδων, γι' αυτό και επέλεξε να υπάρχει ομάδα 26 δημοτικών συμβούλων, καθένας εκ των οποίων έχουν συγκεκριμένο ρόλο και ευθύνη. 

«Είμαστε σε μία φάση που παλεύουμε για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, είναι πολλά τα αν. Πέρυσι τέτοια εποχή ήμουν καθηγητής στο Πολυτεχνείο και δεν ήξερα καν ότι θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων. 

Πήρα μια πολύ μεγάλη ευθύνη τότε σε έναν αγώνα που ήταν χαμένος και δίνω μια πολύ μεγάλη μάχη από τότε μέχρι και σήμερα και αποφασίζω να βγω μπροστά διότι φανταστείτε να έλεγα όλα αυτά που λέω τώρα και να μην έβγαινα μπροστά. Τότε θα ήμουν μια μπερδεμένη ιστορία, αλλά παίρνω την ευθύνη, αναμετρώμαι με αυτήν και δίνω τη μάχη για να βελτιώσω τα προβλήματα», επεσήμανε ο Χάρης Δούκας. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.