Πολύ χαμηλός ο βαθμός ετοιμότητας ΠΑΟΚ και Άρη, πρέπει να δείξουν πολύ μεγάλη προσοχή στις ρεβάνς

Δημήτρης Κανελλάκης29 Ιουλίου 2023

Αν πω ότι με εξέπληξαν ΠΑΟΚ και Άρης με τον βαθμό ετοιμότητας και την εικόνα που παρουσίασαν στους αγώνες τους με την Μπεϊτάρ και την Αραράτ, θα είναι ψέματα.

Πάνω-κάτω, όπως τους περίμενα ήταν. Ασύνδετες και οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης, χωρίς ιδιαίτερη συνοχή στο παιχνίδι τους, με διάφορες αδυναμίες στην εξέλιξη των δύο αγώνων για ΠΑΟΚ και Άρη, ενδεικτικές της κατάστασης στην οποία βρίσκονται, πολύ πίσω ακόμη από αυτό που θέλουν να είναι.

Γι' αυτό και απέναντι σε αντιπάλους που δεν είναι τίποτε σπουδαίο, ειδικά αυτή η Αραράτ, όχι μόνο δεν μπόρεσαν να ξεμπερδεύουν με την πρόκριση από το πρώτο ματς, αλλά άφησαν... ορθάνοιχτους τους λογαριασμούς.

Αυτό που κυρίως σκεφτόμουν, βλέποντας τόσο το παιχνίδι του ΠΑΟΚ όσο και του Άρη, ήταν η φοβερή ρευστότητα που υπάρχει για τις δύο ομάδες σε αυτές τις καλοκαιρινές περιπέτειές τους.

Δεν εμπνέουν καμία απολύτως εμπιστοσύνη. Δεν διαθέτουν αυτά τα στοιχεία που θα σε κάνουν να αισθανθείς ότι... το 'χουν. Δεν σου δημιουργούν τη βεβαιότητα πως θα ελέγξουν πλήρως τα πράγματα και σε κάθε περίπτωση θα πετύχουν τον στόχο τους.

Είναι πολλές οι στιγμές στη διάρκεια των αγώνων που σε κάνουν να νιώθεις όχι μόνο ότι, από τη μία πλευρά, δεν μπορούν να καθαρίσουν το παιχνίδι με συνοπτικές διαδικασίες, αλλά, από την άλλη, κι ότι ανά πάσα στιγμή μπορούν να βρεθούν με την πλάτη στον τοίχο, από ένα εύκολο λάθος, από μία κακή συνεννόηση, από μια φάση όπου δεν θα λειτουργήσουν όπως πρέπει.

Θα μου πείτε ότι αυτά μπορεί να συμβούν και τον Οκτώβριο, όταν οι ομάδες θα είναι πολύ πιο έτοιμες. Σωστά. Απλά αυτή την στιγμή το πρόβλημα φαίνεται πολύ πιο έντονο.

Όσα επισημαίνω δεν είναι επειδή θέλω σώνει και καλά να κάνω κριτική. Δεν είναι γιατί θέλω με το ζόρι να εμφανιστώ απαισιόδοξος. Είναι επειδή εικόνες που είδα προχθές στους αγώνες του Άρη και του ΠΑΟΚ, μου έφεραν στο μυαλό αντίστοιχες που είδα και άλλα καλοκαίρια γι' αυτές τις δύο ομάδες στα προκριματικά κάποιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης στην οποία συμμετείχαν.

Συμπερασματικά: Θέλει προσοχή. Πολλή προσοχή. Και για τον ΠΑΟΚ και για τον Άρη στις ρεβάνς με τους Ισραηλινούς και τους Αρμένιους.

Ελπίζω ότι θα είναι λίγο πιο έτοιμες και οι δύο ομάδες την επόμενη εβδομάδα. Επειδή θα είναι... λίγο, όμως, πρέπει να βγάλουν κι άλλα στοιχεία, αν δεν θέλουν να πάθουν καμιά ζημιά...


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.