Πολωνία: Κυπελλούχος με τη Λέγκια Βαρσοβίας ο γυμναστής Στέργιος Φωτόπουλος!

Μάνος Χατζάκης04 Μαΐου 2023

Την κατάκτηση του Κυπέλλου Πολωνίας πανηγυρίζει από το βράδυ της Τρίτης (2/5) η Λέγκια Βαρσοβίας, η οποία κέρδισε στο PGE Narodowy την επίδοξης Πρωταθλήτρια, Ρακόβ Τσεστοχόβα, με 6-5 στα πέναλτι (κ.α. και παράταση 0-0).

Στο τιμ της Λέγκια, η οποία σήκωσε το 20ό Κύπελλο Πολωνίας, ανήκει και ο Θεσσαλονικιός, Στέργιος Φωτόπουλος, ο οποίος -εδώ και χρόνια- κάνει διεθνή καριέρα, έχοντας δουλέψει σε διάφορα club του εξωτερικού, όπως σε Σπαρτάκ Μόσχας, Άρσεναλ Τούλα, Ντινάμο Μπρεστ, ενώ έχει πλούσια εμπειρία και στην Κύπρο, καθώς έχει θητεύσει σε Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ, Απόλλωνα Λεμεσού και Ομόνοια, ενώ μην ξεχνάμε ότι είχε και άκρως πετυχημένο πέρασμα και από τον Παναθηναϊκό με τον οποίο είχε κατακτήσει τόσο το νταμπλ την περίοδο 2003-2004, όσο και εκείνο της περιόδου 2009-2010.

«Άλλη αίσθηση...»

Ο Στέργιος Φωτόπουλος μίλησε στο Metrosport.gr για την κατάκτηση του Κυπέλλου Πολωνίας, λέγοντας:

«Το Κύπελλο ήταν μονόδρομος για τη Λέγκια, διότι στο Πρωτάθλημα μείναμε αρκετά πίσω από τη χθεσινή μας αντίπαλο Ρακόβ, η οποία έχει σημαντική διαφορά από εμάς, και είναι φαβορί για τον τίτλο. Έπρεπε να το πάρουμε και το πήραμε. Η αίσθηση είναι πάντα διαφορετική, όταν κερδίζεις τίτλο στο εξωτερικό. Τα δώσαμε όλα σε κάθε διοργάνωση και καταφέραμε να φέρουμε τίτλο στο club, που το είχε ανάγκη. Εύχομαι να ακολουθήσουν κι άλλα τρόπαια στην ομάδα, γιατί η δουλειά που γίνεται εδώ είναι εξαιρετική, οι συνθήκες είναι ιδανικές και, πιστεύω, πως είναι θέμα χρόνου να πάρουμε κι άλλους τίτλους».


Μεγάλωσε η συλλογή του

Πέρα από τους τίτλους τη Λέγκια, η οποία είναι παραδοσιακή δύναμη στην Πολωνία, ο γυμναστής φυσικής κατάστασης, Στέργιος Φωτόπουλος αύξησε και τις προσωπικές του διακρίσεις.

Εκτός από τους τίτλους με τον Παναθηναϊκό, έχει κερδίσει Πρωταθλήματα και Κύπελλα

με Ανόρθωση και ΑΠΟΕΛ, αλλά και με τη Ντινάμο Μπρεστ στη Λευκορωσία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.