Πόλο: Ο ΠΑΟΚ πέτυχε την πρώτη-ιστορική νίκη στο Champions League!

Metrosport Team14 Σεπτεμβρίου 2024

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε την πρώτη νίκη στην ιστορία του στο LEN Champions League, επικρατώντας της τουρκικής ΕΝΚΑ, με 11-10, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του προκριματικού ομίλου.

Σ' ένα κλειστό, επιθετικά, πρώτο οκτάλεπτο, οι Τούρκοι πήραν το προβάδισμα με 1-2. Στο δεύτερο οκτάλεπτο οι δύο ομάδες παρέμεινα νευρικές, όσον αφορά τις επιθετικές επιλογές του, δείγματος και της σημαντικότητας του αγώνα. 

Ο Κολόμβος για την ΕΝΚΑ έκανε το 1-3, με τον Κεχαλάρη να απαντά με πολύ όμορφη ατομική προσπάθεια σε 2-3, σκορ τελικό για το πρώτο ημίχρονο.

Στο τρίτο οκτάλεπτο, ο ρυθμός του αγώνα άνοιξε πολύ περισσότερο, με τις δύο ομάδες να προσφέρουν γκολ και θέαμα. Οι Τούρκοι πήραν προβάδισμα δύο γκολ με 5-7, αλλά ο Τσολακούδης μείωσε σε 6-7, τελικό σκορ για το τρίτο οκτάλεπτο.

Στο τέταρτο και καθοριστικό οκτάλεπτο, οι παίκτες του ΠΑΟΚ έδειξαν ωριμότητα. Αρχικά, ο Κεχαλάρης ισοφάρισε σε 7-7, και έπειτα οι δύο ομάδες πετύχαιναν εναλλάξ τέρματα έως το 10-10.

Στο τελευταίο τρίλεπτο, ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος, βρίσκοντας «χρυσό» γκολ από τον Μπιτσάκο, οποίος έδωσε το προβάδισμα, με 11-10, το οποίο διατηρήθηκε έως το τέλος, δίνοντας μια ιστορική νίκη στον "δικέφαλο".

Επόμενη και τελευταία αγωνιστική υποχρέωση για το σύνολο του Θοδωρή Χατζηθεοδώρου, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:30, απέναντι στην οικοδέσποινα, Οραντέα, για την 4η και τελευταία αγωνιστική.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 1-1, 4-4, 5-3

ΠΑΟΚ (Χατζηθεοδώρου): Αϊβαλιώτης, Μπιτσάκος 4, Λασκαρίδης 1, Προσινικλής Ν., Χρυσοσπάθης, Κεχαλάρης 3, Τσολακούδης 1, Μυρίλος, Ντέλιτς 2, Προσινικλής Π., Κόουπμαν, Κουγιούνης, Σιορδίλης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.