Πόλο Ηρακλή-Η Χαλκιά για 39η χρονιά στις πισίνες: «Αντοχή στο χρόνο, σημαίνει αντοχή στην πίεση»

Χρύσανθος Δοβλέτογλου11 Σεπτεμβρίου 2024

Η Κατερίνα Χαλκιά έχει ταυτιστεί με το πόλο. Είναι μία αθλήτρια, που εκτός του ότι πρόσφερε πάρα πολλά στις ομάδες που αγωνίστηκε, ως εκπαιδευτικός πάντα μεταλαμπάδευε τις γνώσεις και την εμπειρία της με επιτυχία στις πιο νεαρές αθλήτριες.

Η αρχηγός του Ηρακλή μπήκε για πρώτη φορά στην πισίνα το 1986, όχι, όμως, για να παίξει πόλο, αλλά γιατί την κέρδισε η κολύμβηση και μέχρι σήμερα δεν έχει βγει από το νερό. Με το κυανόλευκο σκουφάκι θα αγωνιστεί για τρίτη συνεχόμενη σεζόν, με στόχο να έχει και πάλι κομβικό ρόλο στα πλάνα των προπονητών της, Κώστα Καπετανικόλα και Λάμπρο Βογιατζόγλου.

Με αφορμή την 39η της συνεχόμενη χρονιά της στις πισίνες (12 στην αγωνιστική κολύμβηση και 26 στο πόλο) το Metrosport.gr της ζήτησε να μας πει, κατ' αρχήν, το κίνητρο που συνεχίζει να την κρατάει στον χώρο και, μάλιστα, σε υψηλό επίπεδο.


-Σεπτέμβριο του 1998 αφήνεις την αγωνιστική κολύμβηση μετά από μια πορεία με διακρίσεις και πολλά γραμμένα «χιλιόμετρα» για να ασχοληθείς με το άθλημα της υδατοσφαίρισης. Σεπτέμβριος 2024 και είσαι ακόμα εδώ, παρούσα. Πες μου τι είναι αυτό που σε κρατάει και συνεχίζεις;

«Είναι ο συνδυασμός πολλών πραγμάτων μαζί. Είναι η αγάπη για το άθλημα. Είναι η ψυχοθεραπεία μου, είναι αυτό το κάτι «δικό» μου. Είναι ένας τρόπος ζωής τον οποίο έχω μάθει από πολύ μικρή και μου είναι πολύ δύσκολο να αποβάλλω την αθλήτρια από πάνω μου, άσε που μου αρέσει κιόλας. Το να συναναστρέφεσαι, να προπονείσαι και να αγωνίζεσαι με νεότερα άτομα σε κάνει να νιώθεις νεότερος και δυνατότερος και εσύ, σου δίνει κίνητρο.

Η πίστη και η εμπιστοσύνη προς τους προπονητές μου και τις συναθλητρίες μου όπως και η πίστη και η εμπιστοσύνη που δείχνουν αντίστοιχα σε μένα. Το συναίσθημα ότι ανήκεις σε μια ομάδα είναι κάτι μοναδικό. Και το κυριότερο, ότι έχω τη στήριξη και τη βοήθεια των δικών μου ανθρώπων να συνεχίζω να κάνω αυτό που τόσο αγαπώ».


-Ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος για τη φετινή χρονιά;

«Να είμαι υγιής, για να μπορέσω να ακολουθήσω τις προπονήσεις στο αγωνιστικό επίπεδο που επιθυμώ και να συνεισφέρω στην ομάδα μου ό,τι καλύτερο μπορώ».

-Πόσο μεγάλο είναι το κίνητρο να καθοδηγήσεις τις πιο νεαρές συναθλήτριές σου για να αντέξουν στο χρόνο όπως και εσύ;

«Αντοχή στον χρόνο, σημαίνει αντοχή στην πίεση, στις δυσκολίες, στους σωματικούς, συναισθηματικούς και νοητικούς πόνους, καθώς και αφοσίωση και συνέπεια στην προσπάθεια ακόμη κι αν δεν έρχεται πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μακάρι η δική μου περίπτωση να βοηθήσει τις νεαρότερες συναθλητρίες μου να δουν πως μόνο εμείς μπορούμε να καθορίσουμε το ποια και πόσο μακριά θα είναι η αθλητική- αγωνιστική μας διαδρομή».

-Θα σε ενδιέφερε κάποια στιγμή να ασχοληθείς με την προπονητική, για να δώσεις συνέχεια σε αυτό που κάνεις με επιτυχία τόσα χρόνια;

«Με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο πάντα θα είμαι διαθέσιμη γι' αυτό το άθλημα, για να βοηθήσω από όποιο ποστό μπορώ και με χρειάζονται».


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.