Πολλαπλά πύρινα μέτωπα σε Χαλκιδική, Δράμα, Ξάνθη και Λήμνο

Metrosport Team08 Αυγούστου 2024

Πολλαπλά είναι τα πύρινα μέτωπα στη βόρεια Ελλάδα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν τη δική τους μάχη το μεσημέρι της Πέμπτης (8/8) σε Χαλκιδική, Δράμα και Ξάνθη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ένα πύρινο μέτωπο βρίσκεται στον ορεινό οικισμό Αρναία της Χαλκιδικής, όταν ξέσπασε πυρκαγιά, με συνολικά 16 πυροσβέστες με 7 οχήματα να σπεύδουν στο σημείο.

Παράλληλα, μάχη με τις φλόγες δίνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Γενισέα στην Ξάνθη, όπου πυρκαγιά κατακαίει περιοχή με χαμηλή βλάστηση.

Μάλιστα, στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 2ης ΕΜΟΔΕ, 4 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Την ίδια ώρα, δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν στο Καλαμπάκι Δοξάτου Δράμας, όπου επιχειρούν 14 πυροσβέστες, 5 οχήματα ενώ κινητοποιήθηκαν 2 αεροσκάφη, 1 ελικόπτερο, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Φωτιά και στη Λήμνο

Εντωμεταξύ, φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης (8/8) και στη Λήμνο. Η φωτιά καίει σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Θάνος και η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε συνεργασία με μηχανήματα έργου από το ΓΕΕΘΑ, προσπαθεί να την οριοθετήσει.

 Συγκεκριμένα, επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 8 οχήματα και 3 αεροσκάφη του Πυροσβεστικού Σώματος, που πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις για να τη θέσουν υπό έλεγχο. Συνδρομή παρέχουν, επίσης, πεζοπόρο και μηχανήματα έργου ΓΕΕΘΑ.



Οι τελευταίες πληροφορίες για το μέτωπο στο Ρέθυμνο: 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.