Πολιτική κρίση στην Ουκρανία: Ξαφνική παραίτηση του υπ. Εξωτερικών Ντμίτρι Κουλέμπα

Metrosport Team04 Σεπτεμβρίου 2024

Σε παραίτηση οδηγείται ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρι Κουλέμπα, η οποία, σύμφωνα με διεθνή Μέσα, δεν έχει γίνει ακόμη δεκτή, καθώς πρέπει να συνεδριάσει το αρμόδιο όργανο της κυβέρνησης. Την ίδια ώρα παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει το μακελειό στην Πολτάβα με δεκάδες νεκρούς πολίτες από επίθεση βαλλιστικών πυραύλων της Ρωσίας.

Ο Κουλέμπα παραιτήθηκε... ξαφνικά, ωστόσο παλιότερα είχε κάνει έμμεσα λόγο για πιθανή παραίτηση.

Η κυβέρνηση στην Ουκρανία διέρχεται κρίση, καθώς αυτή δεν είναι η πρώτη παραίτηση υπουργού και πληροφορίες αναφέρουν πως μπορεί να γίνει μίνι ανασχηματισμός στο κυβερνητικό σχήμα από τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Πλην του Κουλέμπα ακολούθησαν επίσης άλλοι τρεις υπουργοί, οι οποίοι με τη σειρά τους υπέβαλαν παραίτηση, χωρίςνα διευκρινίζουν τους λόγους. Πρόκειται για τους: υπουργό Στρατηγικών Βιομηχανιών Ολεξάντρ Καμούσιν, υπουργό Δικαιοσύνη Ντενίς Μαλιούσκα και υπουργό Περιβάλλοντο Ρουσλάν Στριλέτς.

 Οι αλλαγές έρχονται καθώς ο κοινοβουλευτικός ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος «Υπηρέτης του Λαού» δήλωσε ότι το μισό υπουργικό συμβούλιο θα αλλάξει σε έναν μεγάλο κυβερνητικό ανασχηματισμό αυτή την εβδομάδα.

Τρία νεκρά παιδιά στο Λβιβ

Η ρωσική επίθεση, που πραγματοποιήθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στην πόλη Λβιβ στη δυτική Ουκρανία, στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, ανέφερε μέσω του Telegram ο δήμαρχος Αντρίι Σαντόβι. Μετά τη φονική αυτή επίθεση, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε τους συμμάχους του να βοηθήσουν στην αντιαεροπορική άμυνα και ζήτησε να επιτραπούν μεγάλου βεληνεκούς πλήγματα στο εσωτερικό της Ρωσίας.

 «Όποιος πείθει τους εταίρους να δώσουν στην Ουκρανία περισσότερες δυνατότητες μεγάλου βεληνεκούς για να απαντήσει όπως πρέπει στον τρόμο, εργάζεται για να εμποδίσει ακριβώς αυτού του είδους τα ρωσικά τρομοκρατικά πλήγματα σε ουκρανικές πόλεις», δήλωσε ο Ζελένσκι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.