Πόλεμος στην Ουκρανία: Προέλαση των Ρώσων προς το Χάρκοβο

Metrosport Team19 Μαΐου 2024

Ουκρανοί αξιωματούχοι παραδέχονται ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αιχμαλωτίσει δεκάδες αμάχους στη συνοριακή πόλη Βοβτσάνσκ και κατηγορούν τις δυνάμεις της Μόσχας ότι χρησιμοποιούν τους αιχμαλώτους ως ανθρώπινες ασπίδες. 

Πληροφορίες μιλούν για 40 αμάχους -οι περισσότεροι ηλικιωμένοι που δεν ήθελαν να εγκαταλείψουν το χωριό τους- οι οποίοι κρατούνται σε υπόγειο και ανακρίνονται.

Το Βοβτσάνσκ πιέζεται τις τελευταίες ημέρες από τη Ρωσία, η οποία ισχυρίζεται ότι ελέγχει τα γύρω χωριά. Εν τω μεταξύ, σχεδόν 10.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την περιοχή του Χαρκόβου λόγω της νέας επίθεσης της Ρωσίας, που άρχισε στις 10 Μαΐου, λένε οι ουκρανικές αρχές. 

Αρκετοί αναλυτές αναμένουν ότι οι Ρώσοι θα διευρύνουν τις επιθέσεις στα σύνορα προς τα δυτικά, στην περιοχή του Σούμι, στην οποία έχουν γίνει επί μήνες επιδρομές από ρωσικές ειδικές δυνάμεις. 

Η τελευταία επίθεση της Ρωσίας, όπως αναφέρει το CNN, έρχεται σε μια κομβική στιγμή για τις ουκρανικές δυνάμεις που έχουν να αντιμετωπίσουν σειρά προβλημάτων: οι δυνάμεις τους απλώνονται σε ένα μεγάλο μέτωπο, δεν έχουν επαρκές πυροβολικό ή επαρκή πυρομαχικά ενώ και ο καιρός μοιάζει να ευνοεί τη Ρωσία.

protothema.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.