Πολεμική ρητορική από Βελόπουλο για Αλβανία: Γιατί όχι και στρατιωτική ράβδος

Metrosport Team12 Μαΐου 2023

Απίστευτες δηλώσεις από τον Κυριάκο Βελόπουλο πριν από λίγα λεπτά στην τηλεόραση του Alpha.

«Όπου δεν περνάει ο λόγος, πίπτει ράβδος. Υπάρχουν και διπλωματικοί τρόποι, αλλά έχουμε τα οικονομικά πλεονεκτήματα να πιέσουμε την Αλβανία. Βέτο σε οποιοδήποτε χρηματοδοτικό πρωτόκολλο. Εάν συνεχιστεί αυτή η συμπεριφορά στην ελληνική μειονότητα, πρέπει να πάρουμε και δραστικότερα μέτρα, όπως κάνει κάθε σοβαρή χώρα», σχολίασε επί λέξει ο Κυριάκος Βελόπουλος.

«Με βάση τις διεθνείς συνθήκες, η Βόρεια Ήπειρος είναι ένα κομμάτι που δικαιούται η Ελλάς. Όπου δεν περνάει ο λόγος σου, πίπτει ράβδος αν μπορείς», υποστήριξε ο Κ.Βελόπουλος.

«Δεν έχουμε με τους κατοίκους πρόβλημα, ο Ράμα είναι το πρόβλημα», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

«Στρατιωτική ράβδος εννοείτε», ρώτησε ο Αντώνης Σρόιτερ και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης απάντησε: «Γιατί όχι. Με διαβήματα δεν κάνεις εξωτερική πολιτική, κάποια στιγμή πρέπει να πάρεις και το ραβδί».

Η σύλληψη του μειονοτικού δημάρχου Χειμάρρας από τις αλβανικές αρχές συνιστά προσβολή του διεθνούς δικαίου, αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, ενώ ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της.

«Δύο ημέρες πριν τις εκλογές, στην Χειμάρρα στην Βόρειο Ήπειρο, συλλαμβάνει το κράτος των ναρκωτικών του Ράμα, τον υποψήφιο δήμαρχο της ελληνικής μειονότητας.

Απορίας άξιον, γιατί η κυβέρνηση πάλι συμπεριφέρεται ως κλαίουσα, παρακαλώντας τον κάθε Μπορέλ να επιβάλει την τάξη σε μία χώρα η οποία προσβάλλει την ελληνική μειονότητα, το διεθνές δίκαιο, αλλά και κάθε έννοια ανθρωπίνων δικαιωμάτων», αναφέρει στην δήλωσή του ο κ. Βελόπουλος και καταλήγει:

«Μία είναι η λύση: κόψιμο κάθε ελπίδας της Αλβανίας για σύνδεση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και βέτο για το ΝΑΤΟ. Και αν χρειαστεί υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για σοβαρά κράτη για να επιβάλουν το διεθνές δίκαιο».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.