«Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;» -Το σκάνδαλο με τον ταγματάρχη που κατηγορήθηκε ότι εξαπάτησε την παραγωγή με... βήχα

Metrosport Team06 Οκτωβρίου 2024

Στις 9 Σεπτεμβρίου 2001 ο Τσαρλς Ίνγκραμ (Charles Ingram) συμμετείχε στο τηλεπαιχνίδι του ITV «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;». Όταν ο Ίνγκραμ μπήκε στην «καυτή θέση», χρησιμοποίησε δύο βοήθειες νωρίς, με αποτέλεσμα να τελειώσει την ημέρα με 4.000 λίρες και να του απομένει μόνο η βοήθεια του 50/50. 

Η ομάδα παραγωγής αμφέβαλε ότι θα προχωρούσε πολύ περισσότερο όταν τα γυρίσματα συνεχίστηκαν, αλλά τους εξέπληξε και έφτασε στο τζακ ποτ του 1 εκατομμυρίου λιρών.

Την εποχή της εμφάνισής του, ο Charles Ingram ήταν ταγματάρχης του βρετανικού στρατού. Αυτός και η σύζυγός του Νταϊάνα είχαν χρέη ύψους 50.000 λιρών. Συμμετείχαν και οι δύο σε τηλεοπτικά σόου κουίζ, με την Νταϊάνα να εμφανίζεται στο «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;» κερδίζοντας 32.000 λίρες και τον αδελφό της να εμφανίζεται επίσης ξεχωριστά, κερδίζοντας το ίδιο ποσό.

Οι Ingrams είχαν διαγωνιστεί ως ζευγάρι στο σόου, αλλά δεν κατάφεραν να μπουν μαζί στην τελική θέση. Ο Charles μπήκε στο σόου μόνος του το 2001. Μεταξύ των δύο ημερών των γυρισμάτων, αναφέρεται ότι η Νταϊάνα ήρθε σε επαφή με τον μελλοντικό διαγωνιζόμενο Tecwen Whittock για να σχεδιάσουν πώς θα βοηθήσουν τον Τσαρλς να κερδίσει 1 εκατομμύριο λίρες. Τη δεύτερη ημέρα των γυρισμάτων, ο Τσαρλς μπήκε λέγοντας ότι είχε μια στρατηγική για το υπόλοιπο παιχνίδι. Ο οικοδεσπότης Chris Tarrant δήλωσε ότι κανείς από το προσωπικό παραγωγής δεν περίμενε ότι θα προχωρούσε πολύ περισσότερο, καθώς δυσκολευόταν με τις προηγούμενες ερωτήσεις. 

Οι υποψίες δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων όταν ακούστηκε δυνατός βήχας στις σωστές απαντήσεις. Ένας τεχνικός ήχου τηλεφώνησε στον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας παραγωγής Celador, για να τον ενημερώσει για τις υποψίες του και ζήτησε να σταματήσουν τα γυρίσματα. Εκείνος απάντησε «όχι», αλλά ότι θα επανεξετάσει τις κασέτες μετά το τέλος των γυρισμάτων της ημέρας. Ο Charles κέρδισε τελικά το ένα εκατομμύριο λίρες και έλαβε μια επιταγή για το ποσό αυτό υπογεγραμμένη από τον Tarrant, αν και η Celador την κράτησε για οκτώ ημέρες για επεξεργασία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.