Ποιος επέλεξε αλλά και αποφάσισε την αλλαγή του Μαρέσκα;

Βασίλης Βλαχόπουλος18 Σεπτεμβρίου 2024

Μέχρι και οι σταθεροί υποστηρικτές του Γάλλου Λανουά στερούνται επιχειρημάτων στήριξης του αρχιδιαιτητή έπειτα από τα κατορθώματά του στον ορισμό και τελικώς στο… dismiss του Ιταλού Μαρέσκα ενόψει του αγώνα μεταξύ Άρη και Ολυμπιακού στο «Κλ. Βικελίδης».

Δύο σενάρια μπορεί να υφίστανται στα όσα τραγελαφικά έλαβαν χώρα το πρωί της Τετάρτης, μεταξύ του ορισμού και τελικώς της αποδέσμευσης του Ιταλού Μαρέσκα για τον αγώνα του Άρη με τον Ολυμπιακό. 

Σενάριο πρώτο: Ο Γάλλος αρχιδιαιτητής έκανε προχειροδουλειά και πριν την επιλογή του Μαρέσκα δεν προχώρησε στην παραμικρή συζήτηση μαζί του και φυσικά δεν γνώριζε το πρόγραμμα αγώνων του. 

Δεύτερο σενάριο: Γνώριζε τα πάντα αλλά αυτός ο ορισμός δεν άρεσε στον Ολυμπιακό ο οποίος στη συνέχεια πίεσε προς την κατεύθυνση με σκοπό την αντικατάστασή του Ιταλού διαιτητή και τελικώς το πέτυχε. 

Με το χέρι στην καρδιά, ποιο από τα δύο σενάρια πιστεύετε είναι το πιθανότερο; Ασχέτως του αν η επιλογή του Μαρέσκα ήταν σωστή ή όχι λόγω των όσων έγιναν πέρυσι στο Καραϊσκάκη;

Επιστρέφουμε στο πρώτο. Σε περίπτωση που ο Λανουά προχώρησε στον ορισμό δίχως την παραμικρή επαφή με τον άμεσα εμπλεκόμενο αλλά και τη γνώση του προγράμματός του, τότε είναι απολύτως ακατάλληλος για τη δουλειά την οποία ανέλαβε. 

Διότι, αν ισχύει αυτό το ενδεχόμενο, αυτομάτως υποδηλώνει προχειροδουλειά και έλλειψη επαγγελματικής ευσυνειδησίας. Είναι δυνατόν ένας (πρώην) διαιτητής αυτού του επιπέδου να λειτουργεί τόσο ερασιτεχνικά;

Πάμε στο δεύτερο σενάριο: Αν ο Γάλλος Λανουά δέχθηκε παρεμβάσεις σε τόσο έντονο βαθμό και σε σημείο να προχωρήσει στην άμεση αντικατάσταση του διαιτητή και πάλι δεν είναι κατάλληλος για τη θέση που ανέλαβε. Η εικόνα ενός ανθρώπου ο οποίος αλλάζει σε… δευτερόλεπτα τις αποφάσεις του μη αντέχοντας την πίεση άλλων παραγόντων δεν είναι αυτή που χρειάζεται ο επικεφαλής της ελληνικής διαιτησίας.

Πολύ χειρότερο όλων είναι η αιτιολογία της ακύρωσης του ορισμού. Αυτή είναι που εκθέτει περισσότερο τον Γάλλο Λανουά γιατί οδηγεί στην εκτίμηση ότι δεν είχε την παραμικρή γνώση του προγράμματος του Ιταλού Μαρέσκα. Είναι δυνατόν να έχει συμβεί αυτό; 

Προφανώς ο Γάλλος αρχιδιαιτητής έπρεπε να αναλάβει την ευθύνη του ορισμού κι αυτό έκανε. Βέβαια και πάλι το επιχείρημα για την ακύρωση του ορισμού δεν στέκει. Πέμπτη βράδυ ο Μαρέσκα είναι 4ος διαιτητής σε ευρωπαϊκό αγώνα, δεν προλαβαίνει εντός 24ώρου να έρθει αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη για να σφυρίξει το βράδυ του Σαββάτου; Αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.