Ποιος είναι ο λόγος που το Γιβραλτάρ θα καταγγείλει την Ισπανία στην UEFA

Metrosport Team16 Ιουλίου 2024

Η Ισπανία κατέκτησε το τέταρτο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της ιστορίας της, επικρατώντας με 2-1 επί της Αγγλίας στον τελικό του Euro 2024, με αποτέλεσμα να γίνει η πολυνίκης της διοργάνωσης.

Η αποστολή των Ισπανών γνώρισε την αποθέωση στη Μαρδίτη, κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την κατάκτηση του τροπαίου. Ωστόσο, στους πανηγυρισμούς των παικτών της "φούρια ρόχα" ακούστηκε ένα σύνθημα, που ενόχλησε το Γιβραλτάρ.

Συγκεκριμένα, οι Ρόδρι και Μοράτα τραγούδησαν το σύνθημα: «το Γιβραλτάρ είναι ισπανικό», με αποτέλεσμα η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Γιβραλτάρ να προχωρήσει σε ανακοίνωση: «Η Ομοσπονδία του Γιβραλτάρ σημείωσε τον εξαιρετικά προκλητικό και προσβλητικό χαρακτήρα των πανηγυρισμών γύρω από την κατάκτηση του Euro 2024 από την εθνική ομάδα ανδρών της Ισπανίας.

Η Ένωση λαμβάνει σήμερα το πρωί συμβουλές για την υποβολή καταγγελίας στη διοργανώτρια αρχή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, την UEFA, σχετικά με τα απαράδεκτα συνθήματα και τα τραγούδια, που αφορούν το Γιβραλτάρ, που τραγουδήθηκαν από τους παίκτες της Εθνικής Ομάδας Ανδρών της Ισπανίας μετά την κατάκτηση του Euro 2024. Το ποδόσφαιρο δεν έχει θέση για τέτοιου είδους συμπεριφορές».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.