Ποιον ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει η Ντιναμό;

Metrosport Team07 Μαρτίου 2024

Σήμερα το βράδυ, στις δέκα η ώρα ο Δικέφαλος του Βορρά δίνει έναν από τους πιο σημαντικούς αγώνες της χρονιάς κόντρα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Για όσους δεν γνωρίζουν, φέτος η Ντιναμό ξεκίνησε πολύ άσχημα και με μια «αντεπίθεση» στην τελευταία δεκάδα αγώνων απλώς κατάφερε να πλησιάσει την κορυφή όντας στην τρίτη θέση. Αρκετοί, τόσο από την Κροατία όσο και οπαδοί του ΠΑΟΚ, πίστεψαν και ίσως πιστεύουν ακόμη , ότι βρήκε τον ρυθμό της και απέκτησε τη χαμένη δυναμική της. 

Ως ένα σημείο αυτό ισχύει με την προϋπόθεση ότι το πρόσφατο παιχνίδι με την Όσιγιεκ όπου κατάφερε να ισοφαρίσει στο 94 ήταν μια παρένθεση. Το δεύτερο αγωνιστικό στοιχείο είναι ότι οι περισσότερες ομάδες ακολουθούν δυο ποδοσφαιρικές κατευθύνσεις εν τη διάρκεια του παιχνιδιού. Αρχικά και οι 22 ποδοσφαιριστές εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο και με το σφύριγμα του διαιτητή προσπαθούν να συνδυάσουν τις οδηγίες του προπονητής τους με την προσωπική θέληση για νίκη. Εάν καταφέρουν οι περισσότεροι από τους 22 να μην οπισθοχωρήσουν και προσδώσουν την διαύγεια και το συναίσθημα του νικητή στο μυαλό τους μέχρι τη λήξη , τότε θα παρακολουθήσουμε ένα καυτό ντέρμπι. Αν κάποιος υποχωρήσει, που συνήθως είναι ο φιλοξενούμενος, τότε η στρατηγική αλλά και οι απρόβλεπτες συμπτώσεις που οδηγούν σε φάσεις και γκολ είναι αυτές που θα κρίνουν το αποτέλεσμα. 

Συμπερασματικά είναι σχεδόν αδύνατο στο συγκεκριμένο ματς να ξεχωρίσεις μια ομάδα ως προς τις περισσότερες πιθανότητες πρόκρισης. Για παράδειγμα η Ντιναμό έχασε αρκετούς παίκτες από την καλή της ενδεκάδα ενώ ο ΠΑΟΚ μπαίνει στην διαδικασία των αλλεπάλληλων αγώνων που είναι άγνωστο πως θα επηρεάσει ψυχολογικά και αγωνιστικά τους ποδοσφαιριστές. Συμπερασματικά το σημερινό παιχνίδι, πριν την έναρξή του, αποτελεί ένα αγωνιστικό ερωτηματικό ως προς την εξέλιξή του και το τελικό αποτέλεσμα. Όσο αφορά τη συνεχή αντιμετώπιση ντέρμπι λόγω και των πλέι οφ, αυτό που θα μετρήσει πάνω απ’ όλα είναι η διαχείριση των παικτών και της αντοχής τους από το προπονητικό τιμ.

Σ’ αυτό το σημείο οι προπονητές μοιάζουν με στρατηγοί οι οποίοι συνεχώς επιβάλλεται να σκέφτονται πολυποίκιλα και να καταλήγουν σε αποφάσεις που βοηθούν τις ομάδες τους. Βέβαια εμείς μπορεί να γράφουμε και να αναφέρουμε το τι πρέπει να κάνει ο καθένας, ότι δεν θα καμφθεί σε ένα άτυχο σκορ, ότι θα συνεχίσει δίνοντάς τα όλα μέχρι το τέλος. Όμως όπως έχουμε αναφέρει αρκετές φορές η μπάλα δεν διέπετε από κανόνες απόδοσης… και λογικής. Υφίστανται ορισμένες προϋποθέσεις αλλά όπως στο παιχνίδι Παναθηναϊκός -ΠΑΟΚ για το κύπελλο στη Λεωφόρο, υπήρχε μια ομάδα μέσα στο γήπεδο και προκρίθηκε η άλλη. 

Ένα τελευταίο ζήτημα είναι οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί της Ντιναμό μπορεί να επηρεάσουν το αποτέλεσμα με πολυποίκιλους τρόπους που επιθυμούμε να μην τους δούμε στο γήπεδο και αν συμβεί κάτι τέτοιο να τους καταστείλει άμεσα ο διαιτητής Αγκάγεφ. Εμείς αναμένουμε με αγωνία και όχι αισιοδοξία χωρίς να παραβλέπουμε το μεγάλο ατού του ΠΑΟΚ που είναι η ρεβάνς στην Τούμπα.

Υ.Γ. Η ποινή μιας αγωνιστικής στον ΠΑΟΚ δεν εφαρμόστηκε σε ομάδες χαμηλότερης κατηγορίες. Φανταστείτε τι θα γίνει με το Π.Ο.Κ.!!!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.