Αν και σπάνια, υπάρχουν άτομα με αλλεργία στο καρπούζι και μπορεί να τους προκαλέσει συμπτώματα όπως κνησμό, φούσκωμα, δύσπνοια ή ακόμη και αναφυλαξία, όπως οι περισσότερες τροφικές αλλεργίες.
Εκτιμάται ότι ένα ποσοστό μεταξύ 4 και 6% των παιδιών και 4% των ενηλίκων έχουν τροφική αλλεργία. Οι περισσότερες τροφικές αλλεργίες αναπτύσσονται κατά την παιδική ηλικία, αλλά μπορεί να εμφανιστεί και στην ενήλικη ζωή.
Οι συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων που δεν πρέπει να καταναλώνουν το αγαπημένο φρούτο:
-Άτομα με αλλεργία στα φρούτα
-Άτομα με σακχαρώδη διαβήτη
-Άτομα με πεπτικά προβλήματα
-Άτομα με νεφρική νόσο