Ποιο ρεκόρ έπιασε ο Μανώλης Σιώπης με την Ιρλανδία

Γιώργος Μάντζιος14 Οκτωβρίου 2024

Ένα απίστευτο ρεκόρ έπιασε ο Μανώλης Σιώπης στο παιχνίδι με την Ιρλανδία, ένα ρεκόρ που κρατούσε από το καλοκαίρι του 2021.

Ο διεθνής μέσος της Κάρντιφ ήταν πραγματικά σαν να έτρεχε με… ένα πνευμόνι παραπάνω από κάθε άλλον παίκτη του γηπέδου και αυτό αποτυπώθηκε και στους αριθμούς. Ο Μανώλης Σιώπης έτρεξε 13,4 χιλιόμετρα και έπιασε το πανευρωπαϊκό ρεκόρ που κρατούσε (και κρατάει ακόμη) από τον τελικό του Euro 2021, ο Μάρκο Βεράτι της εθνικής ομάδας της Ιταλίας. Μάλιστα πλησίασε και το παγκόσμιο ρεκόρ χιλιομέτρων σε ένα παιχνίδι – σε εθνικό πάντα επίπεδο – που κρατάει από το Μουντιάλ του 2018 και το Γαλλία – Αργεντινή για την φάση των «16» και το διατηρεί ο Ενκολό Καντέ με 13,8 χιλιόμετρα.

Με 90% στις εύστοχες πάσες…

Υπενθυμίζεται πως ο Σιώπης έρχεται από μια καταπληκτική εμφάνιση και στο «Γουέμπλεϊ». Εκεί αγωνίστηκε 66 λεπτά και ήταν καταλυτικός στο μεσοαμυντικό κομμάτι με πολλά κοψίματα και κλεψίματα και τρομερές τοποθετήσεις. Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία όμως είναι το 90% στις πετυχημένες πάσες (18/20), που είναι από μόνο του πολύ σημαντικό και στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, αφού προσφέρει ασφάλεια. Κόντρα στην Ιρλανδία, ήταν και πάλι παντού, ενώ είχε ξανά 90% στις πάσες (35/39), ποσοστό που είναι εντυπωσιακό όταν συμβαίνει σε δύο σερί παιχνίδια και με διαφορετικής δυναμικότητας αντιπάλους. Συνολικά ο Σιώπης σε σύνολο 160 λεπτών περίπου έχει κάνει μόλις 6 λάθος πάσες στις 59 που επιχείρησε, έχει συνολικά 84 επαφές και έχει σταθερά 90% επιτυχία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.