Ποιο είναι το ακριβότερo μπέργκερ που κοστίζει... 5.000 ευρώ

Metrosport Team07 Ιουλίου 2024

Στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες μπήκε το πιο ακριβό χάμπουργκερ του πλανήτη, που κοστίζει 5.000 ευρώ.

Ο λόγος για το «The Golden Boy», που συνδυάζει μοσχάρι wagyu, πασπαλισμένο με χαβιάρι και βασιλικό καβούρι, τυρί και αγγούρι τουρσί, ενώ είναι γεμάτο φύλλα χρυσού. 

Ακόμα και το ψωμάκι και τα κρεμμυδάκια του αρωματίζονται από Dom Pérignon, μια vintage σαμπάνια που κυκλοφορεί στην πιο εξαιρετική ποιότητα.

Πίσω από το ευφάνταστο, αλλά πανάκριβο χάμπουργκερ κρύβεται ο Robbert Jan De Veen, που επιμένει ότι το έκανε για καλό σκοπό. 

Όπως λέει, το έκανε για τον εαυτό του, αλλά και για να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη σχετικά με τη φτώχεια στις Κάτω Χώρες και για τους ανθρώπους που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τα εβδομαδιαία τους ψώνια και πρέπει να χρησιμοποιούν τράπεζες τροφίμων. 

Μάλιστα, ο σεφ φέρεται να δώρισε το σύνολο των 5.000 ευρώ από την πρώτη παραγγελία του «Golden Boy» σε μια τοπική τράπεζα τροφίμων, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή 1.000 πακέτων τροφίμων για τις οικογένειες που χρειάζονταν βοήθεια.

 «Υπήρχαν μερικές προκλήσεις, δεν πρόκειται να πω ψέματα γι' αυτό. Αλλά η πρώτη μεγάλη ήταν: πώς θα βεβαιωθούμε ότι αυτό το μπέργκερ θα έχει φοβερή γεύση; Θέλω να πω, είναι εύκολο να πάρεις μερικά πολύ ακριβά υλικά και να τα βάλεις σε ένα μπιφτέκι. Αλλά για μένα, ήταν πολύ σημαντικό το μπέργκερ να έχει και φοβερή γεύση. 

Ήθελα να δω πόσο μακριά μπορούμε να το πάμε, πόσα μπορούμε να βάλουμε σε αυτό - και να βεβαιωθώ ότι οι 5 γεύσεις είναι σε τέλεια αρμονία. Η δεύτερη μεγάλη πρόκληση ήταν η προμήθεια των συστατικών. Για παράδειγμα, μερικά συστατικά που περιέχονται στο μπιφτέκι δεν είναι συνήθως διαθέσιμα στις Κάτω Χώρες, αλλά είχα μεγάλη βοήθεια από τους προμηθευτές μου», υποστήριξε ο De Veen, που πάντα ήθελε να μπει στο βιβλίο με τα ρεκότ Γκίνες.

Ενώ πάντα ονειρευόταν να κρατήσει ένα παγκόσμιο ρεκόρ, ήθελε να επιστήσει την προσοχή στη φτώχεια στις Κάτω Χώρες. Έτσι, τα έσοδα από το πρώτο του Golden Boy χρησιμοποιήθηκαν για να φτιάξει 1.000 πακέτα τροφίμων για οικογένειες που τα είχαν ανάγκη.

Το παιδικό όνειρο του Robbert ήταν να γίνει κάτοχος του τίτλου Guinness World Records. Αναπολεί τις μέρες που ήταν παιδί όταν επισκεπτόταν τους παππούδες του. Είχαν ένα υπέροχο σπίτι και στο μπροστινό τους δωμάτιο είχαν μια συλλογή από βιβλία GWR που απλά καθόταν και ξεφύλλιζε. Εκφράζει ότι αυτός είναι ο δικός του τρόπος να τους τιμήσει. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.