Ποιες είναι οι 10 πιο ακριβές μεταγραφές της Serie A όλων των εποχών

Metrosport Team20 Σεπτεμβρίου 2024

Επιμέλεια: Χριστόφορος Μανδαρής


Η Serie A ήταν το καλύτερο πρωτάθλημα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000, και παραμένει το πιο σκληρό μέχρι και σήμερα. Το metrosport.gr σάς παρουσιάζει τις 10 πιο ακριβές μεταγραφές της Serie A όλων των εποχών.

10. Ντάγκλας Λουίζ - 51,5 εκατομμύρια ευρώ (Άστον Βίλα στη Γιουβέντους, 2024)

Η μετακόμιση του Ντάγκλας Λουίζ στη Γιουβέντους το 2024 ήταν έκπληξη, με τον Βραζιλιάνο να φεύγει από την Άστον Βίλα παρόλο που βοήθησε τον σύλλογο να προκριθεί στο Champions League για πρώτη φορά από το 1982. Ωστόσο, άφησε την ομάδα του Ουνάι Έμερι μετά από 204 συμμετοχές με την Βίλα και εντάχθηκε στη Γιουβέντους.

9. Τζιανλουίτζι Μπουφόν - 52,9 εκατομμύρια ευρώ (Πάρμα στη Γιουβέντους, 2001)

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν έγινε ο πιο ακριβός τερματοφύλακας στον κόσμο όταν άφησε την Πάρμα για να πάει στη Γιουβέντους έναντι 52,9 εκατομμυρίων ευρώ το 2001. Ο Μπουφόν είχε 685 συμμετοχές με τη Γιουβέντους, κρατώντας πάνω από 300 ανέπαφη την εστία του και καθιερώθηκε ως ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

8. Ερνάν Κρέσπο - 56,8 εκατομμύρια ευρώ (Πάρμα στη Λάτσιο, 2000)

Η απίστευτη φόρμα του Ερνάν Κρέσπο στην Πάρμα έπεισε τη Λάτσιο να δαπανήσει 56,8 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει το καλοκαίρι του 2000. Ο Αργεντινός επιθετικός σημείωσε 48 γκολ σε 73 παιχνίδια με τη Λάτσιο, πριν φύγει για να πάει στην Ίντερ για 40 εκατομμύρια ευρώ το 2002.

7. Ρομέλου Λουκάκου - 74 εκατομμύρια ευρώ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε Ίντερ, 2019)

Ο Ρομέλου Λουκάκου χλευάστηκε ευρέως κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά βρήκε... λιμάνι  υπό τον Αντόνιο Κόντε στην Ίντερ. Ο Βέλγος επιθετικός προσαρμόστηκε αμέσως στην Ιταλία και σκόραρε 34 φορές κατά τη διάρκεια του ντεμπούτου του στο Σαν Σίρο. Την επόμενη σεζόν, ο Λουκάκου βοήθησε την Ίντερ να κερδίσει το Scudetto για πρώτη φορά από το 2010. Στη συνέχεια, έφυγε για να επιστρέψει στην Τσέλσι για 113 εκατομμύρια ευρώ το 2021, πριν επιστρέψει στην Ίντερ ως δανεικός την επόμενη σεζόν. Τώρα φοράει τη φανέλα της Νάπολι.

6.Βίκτορ Οσίμεν - 77,5 εκατομμύρια ευρώ (Λιλ στη Νάπολι, 2020)

Η Νάπολι έσπασε το μεταγραφικό ρεκόρ της για να αποκτήσει τον Βίκτορ Οσίμεν της Λιλ το 2020, με τον Νιγηριανό να φτάνει στη Νάπολι για κάτι λιγότερο από 80 εκατομμύρια ευρώ. Οι τραυματισμοί επηρέασαν τις δύο πρώτες του θητείες στη Νάπολι, αλλά ο Οσίμεν επέστρεψε σε πλήρη φυσική κατάσταση το 2022-23 και σημείωσε 26 γκολ στο πρωτάθλημα καθώς ο σύλλογος κέρδισε τον τίτλο της Serie A για πρώτη φορά μετά από 33 χρόνια.

5. Άρθουρ Μέλο - 80,6 εκατομμύρια ευρώ (Μπαρτσελόνα στη Γιουβέντους, 2020)

Ο Άρθουρ Μέλο συμμετείχε σε μια επικερδή συμφωνία ανταλλαγής με τον Μίραλεμ Πιάνιτς, καθώς η Γιουβέντους και η Μπαρτσελόνα προσπαθούσαν να ισορροπήσουν τα... λογιστικά τους βιβλία. Ωστόσο, τα προβλήματα με τη φυσική κατάσταση είχαν σαν συνέπεια ο Άρθουρ να μην γίνει ενεργό μέλος της ομάδας του Τορίνο κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων ετών του στο σύλλογο και στη συνέχεια δόθηκε δανεικός τόσο στη Λίβερπουλ όσο και στη Φιορεντίνα με μικρή επιτυχία.

4. Ντούσαν Βλάχοβιτς - 83,5 εκατομμύρια ευρώ (Φιορεντίνα στη Γιουβέντους, 2022)

Ο Ντούσαν Βλάχοβιτς ήταν ένας από τους πιο περιζήτητους επιθετικούς στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο τον Ιανουάριο του 2022 και η Γιουβέντους κέρδισε την Άρσεναλ και την Τσέλσι παίρνοντας την υπογραφή του αφού συμφώνησε με τη Φιορεντίνα για 83,5 εκατομμυρίων ευρώ.

3. Ντε Λιχτ-85,5 εκατομμύρια ευρώ (Άγιαξ στη Γιουβέντους, 2019)

Η Γιουβέντους πολέμησε τον ανταγωνισμό από μια σειρά από κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους για να υπογράψει τον νεαρό  αμυντικό του Άγιαξ το 2019. Ο Ολλανδός είχε παίξει βασικό ρόλο καθώς ο Άγιαξ έφτασε στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ εκείνη τη σεζόν και στη συνέχεια σφράγισε μια μεταγραφή 85,5 εκατομμυρίων ευρώ στη Γιουβέντους.

2. Γκονσάλο Ιγκουαΐν - 90 εκατομμύρια ευρώ (Νάπολι στη Γιουβέντους, 2016)

Ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν είναι ο δεύτερος πιο ακριβός παίκτης στην ιστορία της Serie A. Αφού σημείωσε 36 γκολ σε 35 αγώνες πρωταθλήματος κατά την τελευταία του σεζόν στη Νάπολι, ο Ιγκουαΐν πήγε για 90 εκατομμύρια ευρώ στη Γιουβέντους. Ο Ιγκουαΐν ήταν αξιόπιστος σκόρερ κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Γιούβε, αλλά ποτέ δεν έφτασε στα ύψη της τελευταίας του θητείας στη Νάπολι και δόθηκε δανεικός σε Μίλαν και Τσέλσι προτού ενταχθεί στην Ίντερ Μαϊάμι με ελεύθερη μεταγραφή το 2020.

1. Κριστιάνο Ρονάλντο - 117 εκατομμύρια ευρώ (Ρεάλ Μαδρίτης - Γιουβέντους, 2018)

Η Γιουβέντους έκανε ένα μεγάλο άνοιγμα όταν υπέγραψε τον σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Πορτογαλίας, Κριστιάνο Ρονάλντο, μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018. Παρά το γεγονός ότι σημείωσε 101 γκολ για τον σύλλογο, ο Πορτογάλος θρύλος δεν κατάφερε να φέρει ευρωπαϊκή δόξα στο Τορίνο και έφυγε για να επιστρέψει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2021.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.