Ποια ηχηρά ονόματα «παίζουν» για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Metrosport Team14 Οκτωβρίου 2024

Πολλά, διάφορα και ηχηρά είναι τα ονόματα των υποψηφίων για την προεδρία της Δημοκρατίας, με τον Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, να καταρρίπτει και δημόσια τα σενάρια που κυκλοφορούσαν το προηγούμενο διάστημα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη του στην κυριακάτικη «Καθημερινή» ο Νίκος Δένδιας, απέχει από οποιαδήποτε συζήτηση, που είναι άκαιρη, δεδομένου ότι η χώρα έχει ήδη πρόεδρο Δημοκρατίας.

«Σε ό,τι με αφορά, αυτό το οποίο μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι δεν περιλαμβάνεται στις προθέσεις μου», υπογράμμισε, εκτιμώντας ότι οποιοσδήποτε θα αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση θα πρέπει να είναι  πρόσωπο ευρύτερης πολιτικής και κοινωνικής αποδοχής.

Την ίδια ώρα, τα ονόματα, που θα μπορούσαν να ανέλθουν στον προεδρικό θώκο δίνουν και παίρνουν, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να κρατά σε κάθε περίπτωση κλειστά τα χαρτιά του. 

Άλλωστε σε συνέντευξή του είχε εξηγήσει ότι η συζήτηση για τον επόμενο πρόεδρο της Δημοκρατίας θα ανοίξει ξανά στις αρχές του 2025, όταν θα λήξει η θητεία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, αναφέροντας με νόημα ότι ο κάθε πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι πάνω και πέρα από κομματικά χρώματα. 

Ωστόσο, μεταξύ των προσώπων που φημολογούνται ότι θα διαδεχθούν την Κατερίνα Σακελλαροπούλου είναι:

  • ο νυν πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο οποίος χαίρει εκτίμησης σε όλο το πολιτικό φάσμα
  • ο Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος στο παρελθόν διετέλεσε Υπουργός Οικονομικών και Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
  • ο Ευάγγελος Βενιζέλος, πρώην Υπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.