Ποια είναι και πού βρίσκεται η πιο επικίνδυνη παραλία στην Ελλάδα

Metrosport Team12 Ιουλίου 2024

Έκανες τα χιλιόμετρα για να βγεις στον εκτυφλωτικά όμορφο Μπάλο, άντεξες χωρίς σκιά στην άπλα της Ναξιώτικης άμμου, και διένυσες «ολυμπιακές» αποστάσεις κολύμβησης για να απολαύσεις εκείνη την παραλία - σπήλαιο.

Αλλά η λίστα σου δεν θα είναι ποτέ ολοκληρωμένη αν δεν το τολμήσεις στην πιο επικίνδυνη πλαζ της Ελλάδας, τον γραφικό αμμώδη κολπίσκο της Νας στην Ικαρία, όπου η πρόσβαση γίνεται μόνο με... ορειβασία.

Η Νας βρίσκεται στα βόρεια του νησιού, αποκομμένη από την ενδοχώρα με απότομους γκρεμούς, ενώ για να την πλησιάσεις χρειάζεται να κατέβεις στο επίπεδο της ακρογιαλιάς μετά από κάμποση ώρα περπάτημα, μέσα από απότομα βράχια και πέτρινα σκαλοπάτια.

Η παραλία με τα αδίστακτα κύματα

Αλλά το ότι έφτασες στη Νας δεν σημαίνει πως είσαι ασφαλής. Αυτή η μεριά είναι επιρρεπής σε ισχυρά θαλάσσια ρεύματα και ενίοτε βίαιους κυματισμούς, ακόμα και για τα στάνταρντ της Ικαρίας.

Η παραλία διαθέτει ακόμα και σχοινί κοντά στην ακτή, έτσι ώστε οι λουόμενοι να πιάνονται και να μην παρασύρονται από τα κύματα κάνοντας το μπάνιο τους.

Καθώς προσελκύει λιγότερο κόσμο, η Νας είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους γυμνιστές και τους φίλους του ελεύθερου κάμπινγκ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.