Ποια είναι η Σάμροκ Ρόβερς: Η πιο πετυχημένη ομάδα στην Ιρλανδία!

Γιώργος Μάντζιος16 Αυγούστου 2024

Η Σάμροκ Ρόβερς ξανά στον δρόμο του ΠΑΟΚ.Μετά τη σεζόν 2011-12 όπου οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στην φάση των ομίλων του Europa League, πλέον θα διεκδικήσουν μία πρόκριση στο League Stage της ίδιας διοργάνωσης.
Κοινός παρονομαστής εκείνων των αγώνων με τον σημερινό ΠΑΟΚ ο Αντελίνο Βιεϊρίνια που είχε παίξει και τότε απέναντι στους Ιρλανδούς. Ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει στην Τούμπα τη Σάμροκ Ρόβερςτην ερχόμενη Πέμπτη (22/8) και θα προσπαθήσει να τσεκάρει την πρόκριση, μία εβδομάδα αργότερα (29/8) στο Δουβλίνο. Ποια είναι όμως η Σάμροκ Ρόβερς. Το «metrosport.gr» αναλύει την προσεχή αντίπαλο του Δικεφάλου.

Η Σάμροκ Ρόβερς λοιπόν πήρε πέρυσι για 4η σερί σεζόν τον τίτλο στην Ιρλανδία και ο κόουτς Μπράντλεϊ παραμένει στον πάγκο της από το 2016. Στο φετινό πρωτάθλημα πάντως είναι ήδη στο -10 από την κορυφή μετά από 25 αγωνιστικές, πίσω από την Σέλμπουρν, η οποία έχει και ένα παιχνίδι περισσότερο.

Την προηγούμενη Κυριακή στο τελευταίο της παιχνίδι, έμεινε εντός έδρας στο 1-1 με την Ντρόχεντα, ενώ η επόμενη αγωνιστική της υποχρέωση είναι προγραμματισμένη για τις 25 Αυγούστου (3 ημέρες μετά το παιχνίδι στην Τούμπα), κόντρα στην Γκάλγουεϊ εντός έδρας.

Η πορεία στην Ευρώπη

Φέτος στην Ευρώπη προκρίθηκε σε βάρος της Βίκινγκουρ Ρεϊκιαβικ από την Ισλανδία με 1-1 εκτός έδρας και 2-1 εντός έδρας, αλλά έπειτα αποκλείστηκε από την Σπάρτα Πράγας, χάνοντας 2-0 εντός έδρας και 4-2 εκτός έδρας. Έτσι ακολούθησαν τα παιχνίδια απέναντι στην Τσέλιε. Μπορεί να ηττήθηκε με σκορ 1-0 στην Σλοβενία, αλλά κατάφερε να το ανατρέψει στον επαναληπτικό, αρχικά να επικρατήσει με 2-1 και έπειτα στην παράταση να διαμορφώσει και το τελικό 3-1, που της έδωσε και την πρόκριση. Έχει κατακτήσει 21 πρωταθλήματα και 25 κύπελλα Ιρλανδίας, σε διοργανώσεις που σε αμφότερες είναι πολυνίκης. Παράλληλα έχει και αρκετή ευρωπαϊκή εμπειρία, αφού μετράει πάνω από 100 αγώνες στην Ευρώπη. Η πρώτη της συμμετοχή ήταν στο κύπελλο Πρωταθλητριών το 1958, ενώ και τα τελευταία χρόνια παίζει ανελλιπώς στην Ευρώπη. Πέρυσι αποκλείστηκε αρχικά από το Τσάμπιονς Λιγκ από την Μπρέινταμπλικ και έπειτα από το Κόνφερενς Λιγκ από την Φερεντσβάρος. Πρόπερσι όμως έπαιξε σε όμιλο του Κόνφερενς Λιγκ με Γάνδη, Μόλντε, Τζουργκάρντεν, αλλά έμεινε στην 4η θέση.

To… 1/25 της αξίας του ΠΑΟΚ

Η χρηματιστηριακή της αξία είναι μόλις 4 εκατομμύρια ευρώ δηλαδή το 1/25 της αξία του ΠΑΟΚ που μετράει κοντά στα 100 εκατομμύρια ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό πως 9 παίκτες του Δικεφάλου (Κωνσταντέλιας, Τσάλοφ, Κουλιεράκης, Ζίβκοβιτς, Ντεσπόντοφ, Καμαρά, Ότο, Τισουντάλι και Κοτάρσκι) έχουν αξία μεγαλύτερη από όλο το ρόστερ της Σάμροκ Ρόβερς. Οι παίκτες με την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία είναι ο επιτελικός Μπίρνε (450 χιλιάδες ευρώ) και ο μέσος ΜακΈνεφ (325 χιλιάδες ευρώ). Αγαπημένο της σύστημα το 3-5-2 (με αυτό αγωνίστηκε σε όλα τα ευρωπαϊκά της παιχνίδια) και έδρα της το «Τάλατ Στάντιουμ», χωρητικότητας μόλις 10.500 θέσεων.

Οι μεταξύ τους «μάχες» τη σεζόν 2011-12

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στην φάση των ομίλων του Europa League την σεζόν 2011-12, με τον ΠΑΟΚ του Λάζλο Μπόλονι τότε να μετέχει σε όμιλο με την Τότεναμ, την Ρούμπιν Καζάν και την Σάμροκ Ρόβερς. 


  • Ο Δικέφαλος πανηγύρισε δύο νίκες (εντός και εκτός) απέναντι στην ιρλανδική ομάδα:

ΣΑΜΡΟΚ ΡΟΒΕΡΣ – ΠΑΟΚ 1-3

Σκόρερ: 51΄Ντένεχι / 7, 38΄Σαλπιγγίδης, 35΄Φωτάκης

Σάμροκ Ρόβερς (Μάικλ Ο΄Νιλ): Τόμσον, Σάλιβαν, Στίβενς, Σάιβς, Μούρεϊ, Ο' Ντόνελ, Τέρνερ (46' Κίλντουφ), Ντένεχι, Μακ Κόρμακ (70' Ράις), Μακ Κέιμπ (46' Τουίγκ), Σέπαρντ

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Χαλκιάς, Γεωργιάδης (88' Αποστολόπουλος), Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης (90' Παπάζογλου), Μαλεζάς, Λίνο, Φωτάκης (64' Μπαλάφας), Βιεϊρίνια, Λάζαρ, Σνάουτσνερ, Αρίας

ΠΑΟΚ – ΣΑΜΡΟΚ ΡΟΒΕΡΣ 2-1

Σκόρερ: 12' Λαζάρ, 63' Βιεϊρίνια / 48' Σέπαρντ

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Χαλκιάς, Έτο, Λίνο (29' Σνάουτσνερ), Μαλεζάς, Τσιρίλο, Αρίας, Λάζαρ, Ίβιτς, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (88' Παπάζογλου), Αθανασιάδης (62' Γεωργιάδης).

Σάμροκ Ρόβερς (Μάικλ Ο' Νιλ): Τόμπσον, Σάλιβαν, Στίβενς, Μάρεϊ, Ράις, Ό, Ντόνελ, Σέπαρντ (84' ΜακΚέιμπ), Ομάν, Τέρνερ (75' Φιν), Ντένεχι, Πάτερσον (74' Κίλνταφ).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.