Ποια χώρα έχει τεράστια ανάγκη σε βοσκούς

Metrosport Team22 Ιουλίου 2024

Σοβαρή έλλειψη σε βοσκούς έχει γειτονική χώρα στην Ελλάδα, καθώς το συγκεκριμένο επάγγελμα δείχνει να κατακερματίζεται με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην οικονομία της χώρας.

Για ποια χώρα μιλάμε;

Για την Τουρκία!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας ethnos, η τουρκική κυβέρνηση αναζητά βοσκούς προβάτων και βοοειδών από το εξωτερικό, καθώς το εγχώριο δυναμικό δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες. 

Η Τουρκία διαθέτει ήδη 40.000 αλλοδαπούς, αλλά χρειάζεται επειγόντως 150.000 βοσκούς, όμως οι δύσκολες συνθήκες εργασίας και η μείωση του αγροτικού πληθυσμού έχουν δημιουργήσει σοβαρά κενά στον εν λόγω τομέα.

Οι δηλώσεις του υπουργού Εμπορίου Ομέρ Μπολάτ, ο οποίος υποστήριξε ότι η αποχώρηση 25.000 Αφγανών βοσκών θα προκαλούσε σοβαρά προβλήματα στη γεωργία και την κτηνοτροφία, πυροδότησε τη συζήτηση. Ο Νιχάτ Τσελίκ, πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Τούρκων Εκτροφέων Αιγοπροβάτων, δήλωσε ότι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με το Αφγανιστάν και άλλα τουρκικά κράτη για την πρόσληψη ξένων βοσκών.

Ο αριθμός των ζώων στην Τουρκία είναι επίσης χαμηλότερος από το επιθυμητό επίπεδο, κάτι που αποδίδεται στη μείωση των Αφγανών βοσκών και στις πρόσφατες απελάσεις και ταξιδιωτικούς περιορισμούς που έχουν αφήσει πολλές αγροτικές επιχειρήσεις χωρίς εργατικό δυναμικό. Ο πληθυσμός των μικρών μηρυκαστικών, ο οποίος πλησίαζε τα 60 εκατομμύρια, μειώθηκε σε περίπου 52 εκατομμύρια.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.