Ποδόσφαιρο-Αλλαγές από FIFA: Προστασία των γυναικών κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη

Metrosport Team31 Μαΐου 2024

Η FIFA έχει κάνει αλλαγές για την περαιτέρω προστασία των γυναικών ποδοσφαιριστών και προπονητών κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη, καθώς και στη μη βιολογική μητρότητα.

Περιλαμβάνει την προσθήκη τουλάχιστον 14 εβδομάδων άδεια μητρότητας μετ' αποδοχών για προπονητές, αφού προηγουμένως ίσχυε μόνο για παίκτες.

Εάν επιλέξουν να υιοθετήσουν, οι παίκτες και οι προπονητές θα λάβουν μια περίοδο άδειας που κυμαίνεται ανάλογα με την ηλικία του παιδιού τους, ενώ η οικογενειακή άδεια είναι διαθέσιμη για γονείς που δεν είναι η βιολογική μητέρα.

Υπάρχουν αλλαγές στην εγγραφή παικτών, επιτρέποντας στους συλλόγους να υπογράφουν παίκτες εκτός μεταγραφικής περιόδου, εάν ένα μέλος της ομάδας έχει πάρει άδεια μητρότητας, υιοθεσίας ή οικογενειακής άδειας. Οι παίκτες θα έχουν επίσης το δικαίωμα να ζητήσουν απουσία από την προπόνηση ή τους αγώνες για λόγους υγείας της περιόδου, ενώ θα εξακολουθούν να λαμβάνουν πλήρη αμοιβή.

Οι αλλαγές από το παγκόσμιο κυβερνητικό σώμα του ποδοσφαίρου θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιουνίου και εγκρίθηκαν από το συμβούλιο της FIFA τον Μάιο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.