Πλέον το rotation δεν αποτελεί ρίσκο για τον ΠΑΟΚ

Γιώργος Ζαΐρης23 Οκτωβρίου 2023

Στο ματς με τον ΠΑΣ όταν έγιναν γνωστές οι ενδεκάδες αρκετοί αναρωτήθηκαν «με Κεντζιόρα και Νάσμπεργκ στο κέντρο της άμυνας;» Στο ματς με την Αϊντραχτ αρκετοί βλέποντας την ενδεκάδα αναρωτήθηκαν κάτι ανάλογο βλέποντας τον Μουργκ βασικό.


Πλέον το rotation δεν αποτελεί ρίσκο και αυτό φάνηκε και στο χθεσινό ματς. Γιατί απέναντι σε τέτοιους αντιπάλους ο Λουτσέσκου μπορεί να ξεκουράζει βασικούς και να δίνει χρόνο συμμετοχής σε άλλους που όσο εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες τους έχουν κάθε δικαίωμα να περιμένουν και άλλες. Πολύ περισσότερο όταν τις σπαταλούν άλλοι που θεωρητικά λογίζονται βασικοί αλλά με την απόδοση τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο συνεχίζουν να προβληματίζουν. 

Και αναφέρομαι κυρίως στον Σαμάτα. Ολοι μας έχουμε αποδεχθεί πως έχει αποφασίσει ο Λουτσέσκου να τον περιμένει αλλά από την άλλη ο ίδιος ο Τανζανός συνεχίζει να μην δικαιώνει τον προπονητή του. Και σε τέτοια ματς στα αλήθεια δεν μπορώ να καταλάβω πόσο ρίσκο θα είχε η χρησιμοποίηση του Τζίμα. Προσπερνώ τον Μπράντον Τόμας που στο διάστημα που αγωνίστηκε έκανε περισσότερα πράγματα από τον Σαμάτα.

Χθες φάνηκε επίσης περίτρανα πόσο σημαντικό ήταν αυτό το διάστημα της διακοπής για κάποιους παίκτες που δεν είχαν κάνει την καλοκαιρινή προετοιμασία με την ομάδα. Πιο τρανό παράδειγμα ο Οζντόεφ. Δεν είναι τα δυο γκολ που σημείωσε αλλά η γενικότερη παρουσία του στην ομάδα. Και είναι πολύ σημαντικό πως θα τον έχει την Πέμπτη στην Σκωτία ο ΠΑΟΚ.

Χθες το πρώτο ημίωρο ήταν κακό. Αυτό το 72% κατοχής ήταν ανούσιο. Πήρε πρωτοβουλίες ο Τάισον, ανέβηκε ο Μουργκ, πήρε τη γραμμή ο Μπάμπα και ο ΠΑΟΚ πίεσε και ήρθε το πολύ ωραίο γκολ του Οζντόεφ με την εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ του Ντεσπόντοφ. Κομβικό το γκολ που μπήκε στα τελειώματα του πρώτου μέρους. Ηρθε και το δεύτερο και έτσι ο ΠΑΟΚ πήρε μια νίκη ουσίας και ψυχολογίας. Παράλληλα προφυλάχθηκαν ποδοσφαιριστές που θα τους δούμε βασικούς στο ματς με την Αμπερντίν ενώ δεν πρέπει να προσπεράσουμε πως στο καπάκι ακολουθεί και ματς στην OPAP ARENA. Για εμάς που είμαστε απ’ έξω μπορεί αυτά να είναι ψιλά γράμματα αλλά για τον Λουτσέσκου είναι παράμετροι που πρέπει να διαχειριστεί. Και χθες το έκανε με απόλυτη επιτυχία.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.