«Πλειστηριασμοί επωνύμων»: Πτωχευμένη εταιρεία του Θ. Καρυπίδη ανάμεσα στα «σφυριά»

Metrosport Team23 Οκτωβρίου 2023

Με έντονη παρουσία «επώνυμων» περιπτώσεων ανάμεσα στους πλειστηριασμούς ξεκινά αυτή η εβδομάδα. Μετά το «πάγωμα» μάλιστα των σχετικών διαδικασιών λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών, η συγκεκριμένη εβδομάδα είναι από τις πιο…πλούσιες σε επίπεδο πλειστηριασμών καθώς ο αρχικός αριθμός τους έφτανε τις 3.416 ενώ 647 οδηγήθηκαν σε αναστολή με αποτέλεσμα προς διενέργεια από την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου μέχρι και την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου να είναι 2.769.

Στη λίστα των «επωνύμων» δίνει για μια ακόμη φορά το «παρών» και η πτωχευμένη εταιρεία «Αφοί Καρυπίδη Ανώνυμη Εμπορική και Εξαγωγική Εταιρεία», πιο γνωστή ως Super Market Καρυπίδη. Πρόκειται για εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Καρυπίδη («Karipidis Bros», ΠΑΕ Άρης κ.α.).

Ο πλειστηριασμός αφορά τις κεντρικές αποθήκες της στο Λάκκωμα Χαλκιδικής και είναι επαναληπτικός μετά τον άγονο που έγινε στις 15 Σεπτεμβρίου, με επισπεύδουσα την σύνδικο πτώχευσης και τιμή εκκίνησης 953.000 ευρώ. Έτσι τώρα το σφυρί θα χτυπήσει με μειωμένη τιμή πρώτης προσφοράς στις 715.125 ευρώ.


Ανάμεσα στους πλειστηριασμούς αυτής της εβδομάδας ασφαλώς ξεχωρίζει η περίπτωση της κραταιάς άλλοτε Ελληνικής Υφαντουργίας (ΕΛΥΦ), συμφερόντων της οικογένειας Ακκά.

Πρόκειται για το μεγάλο συγκρότημα που βρίσκεται στο 42ο χλμ. της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης- Έδεσσας στο ύψος της διασταύρωσης Παραλίμνης, της κτηματικής περιοχής Γιαννιτσών του Δήμου Πέλλας. Στον επικείμενο πλειστηριασμό θα βγουν μια ανεξάρτητη και διηρημένη οριζόντια ισόγεια ιδιοκτησία συνολικού εμβαδού 26.764,84 τ.μ. που αποτελεί το κτίριο του κυρίως εργοστασίου (κλωστοϋφαντουργείο), και η οποία έχει ποσοστό συνιδιοκτησίας 86,316% εξ αδιαιρέτου στο αγροτεμάχιο και στα λοιπά κοινόκτητα και κοινόχρηστα μέρη, χώρους και εγκαταστάσεις του συγκροτήματος, κειμένων επί ενιαίου αγροτεμαχίου συνολικής εκτάσεως 174.765,80 τ.μ. Επίσης θα βγουν διάφορα άλλα συμπληρωματικά κτίρια και υποδομές.

Το εργοστάσιο έχει ανεγερθεί με βάση διάφορες οικοδομικές άδειες την περίοδο από το 1974 έως το 2002 στο κεντρικό τμήμα του όλου αγροτεμαχίου.

Το σφυρί έχει προγραμματιστεί να χτυπήσει την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, με επισπεύδουσα την ΕΛΙΝΟΙΛ και με συνολική τιμή εκκίνησης 5.123.000 ευρώ.

Πηγή: Newmoney

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.