Πλατέλλας: «Ψυχοφθόρο να μην έχεις συμβόλαιο, ανταμοιβή η ΑΕΚ και η Εθνική»

Metrosport Team21 Αυγούστου 2024

Ξεκίνησε από την Κω και πιτσιρικάς στα 15 του άφησε το νησί για την Αθήνα και την Καλλιθέα. Πλέον στα 35 του ο Βαγγέλης Πλατέλλας ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, την αναδρομή της οποίας έκανε στο Metropolis 95,5 FM κρατώντας τα θετικά, μέσα από τις δυσκολίες που έζησε.

Ο Βαγγέλης Πλατέλλας μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Στη Σέντρα» για την ως τώρα πορεία του στο ποδόσφαιρο, την κλήση του στο παρελθόν στην Εθνική ομάδα και την κατάκτηση του κυπέλλου που έζησε με την ΑΕΚ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το πόσο δύσκολο είναι για έναν ποδοσφαιριστή να μην έχει συμβόλαιο και να ψάχνεται: «Είναι ψυχοφθόρο. Όσο έχεις συμβόλαιο είσαι πιο άνετος. Βέβαια αν πάει κάτι στραβά και έρθει ένας προπονητής για παράδειγμα που δε σε θέλει και εκεί το ίδιο ισχύει. Αν δεν έχεις συμβόλαιο είναι πιο δύσκολα όμως γιατί από τη μια στιγμή στην άλλη μπορείς να αλλάξεις πόλη και ομάδα».

Για την Εθνική ομάδα που είχε κληθεί αλλά δεν αγωνίστηκε: «Είναι ότι πιο ωραίο για έναν αθλητή να τον καλεί η Εθνική ομάδα. Είναι το παν το Εθνόσημο. Ήταν μεγάλη τιμή που είχα κληθεί στην Εθνική, αλλά στεναχωρήθηκα που δεν αγωνίστηκα ούτε για λίγο. Έχω κρατήσει τη φανέλα της Εθνικής, ήταν μια ανταμοιβή στα δύσκολα που πέρασα».

Για τις δύσκολες καταστάσεις που πέρασε: «Δε θέλω να πω πολλά σ’ αυτό. Είμαι από ένα νησί και όλο αυτό ξεκίνησε ενώ ήμουν 15 χρονών. Έφυγα και ήρθα στην Αθήνα, πάλεψα μόνος για όσα έχω κάνει. Δεν είναι εύκολο, πέρασα πολλά. Μακάρι να μπορούσα να τα γράψω όλα αυτά κάπου. Όλοι οι αθλητές περνούν πολλά. Τη σεζόν 2005-06 με την Καλλιθέα, τότε ξεκίνησαν όλα και ήταν πολύ δύσκολα. Στο νησί δεν είχα φόβο και ξαφνικά βρέθηκα στην πρωτεύουσα. Θέλει πολύ προσπάθεια να μείνεις. Δεν έχεις κανέναν μαζί σου, φίλους, την οικογένεια, είσαι παιδί ακόμα στα 15-16».

Για την ΑΕΚ, την κατάκτηση του κυπέλλου και τις στιγμές που έζησε: «Η ΑΕΚ με βοήθησε και έφτιαξα το όνομά μου εκεί. Κερδίσαμε ένα κύπελλο που είναι πολύ σημαντικό για τον σύλλογο και για εμένα φυσικά. Είναι κι αυτό ανταμοιβή. Κάθε ποδοσφαιριστής αγωνίζεται για να κερδίσει κάτι στο τέλος. Αυτά μένουν. Μπορεί να μην είχα την κατάλληλη στήριξη, αλλά όλα καλά».

Για την εμπειρία του στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν: «Είναι μια πολύ ωραία πόλη για να ζεις, αλλά έχει σίγουρα μια δυσκολία. Αν δεν έχεις παρέα, οικογένεια και επειδή δεν έχει Έλληνες και η κουλτούρα μας δεν έχει καμία σχέση, είναι δύσκολο. Πέρασα την καραντίνα εκεί, ήταν δύσκολο, αλλά είναι μια εμπειρία ζωής και αυτή».

Για την εκτίμησή του για τον πρώτο σκόρερ της Super League: «Ο Μορόν έδειξε πέρσι τι μπορεί να κάνει, είναι ένας πολύ καλός σκόρερ και δεν χαρίζει στην περιοχή. Όπως και ο Ιωαννίδης. Αυτοί οι δύο είναι φαβορί. Αν μείνει ο Ιωαννίδης στον Παναθηναϊκό, μπορεί να είναι αυτός ο πρώτος σκόρερ»

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.