Πίττας: «Πάντα την... ακούγαμε σε Τούμπα και Φιλαδέλφεια»-Η ατάκα για τον χαφ Κουλιεράκη!

Metrosport Team18 Οκτωβρίου 2024

Ο Δημήτρης Πίττας μίλησε στο Metropolis 95.5 ενόψει του ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις έδρες των δύο ομάδων, το πέρασμά του από αυτές, αλλά και στην άγνωστη ιστορία από τη συμφωνία του με τον Δικέφαλο του Βορρά.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το πάθος των φιλάθλων της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ: «Έχουμε ρίζες από εκεί, είναι και οι δύο είναι Μικρασιατικές ομάδες. Το καλό κλίμα είναι το άλφα και το ωμέγα για έναν παίκτη, πρέπει να αισθάνεται άνετα. Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι, παρότι είναι επαγγελματικό, αυτό είναι κάτι που σου αρέσει.

Ο κόσμος των δύο ομάδων έχει την ίδια τρέλα, είναι φανατισμένοι, της αγαπάνε υπερβολικά. Όταν έπαιζα εναντίον τους, πάντα την... ακούγαμε σε Φιλαδέλφεια και Τούμπα, οι άλλες έδρες δεν μας επηρέαζαν τόσο. Είναι μέχρι... τρέλας».

Για τη θητεία του στον ΠΑΟΚ: «Έκανα καλούς φίλους στον ΠΑΟΚ. Έκανα παρέα με τους μικρούς, με τον Ιορδανίδη, τον Μπορμπόκη κ.α, περισσότερο με τον Μιχάλη (σ.σ. Ιορδανίδη). Παίξαμε για το πρωταθλητριών με την Βερόνα, ήταν κάτι ξεχωριστό. Είναι μία εμπειρία ζωής».

Για την ιστορία της συμφωνίας του με τον Δικέφαλο του Βορρά: «Δεν συμφωνούσα στο ποσό που μου έδιναν. Είχαμε ξεκινήσει από την προηγούμενη ημέρα και τους είχε φανεί μεγάλο το ποσό που ζητούσα. Μου έδιναν έξι, εγώ ήθελα εφτά εκατομμύρια και μου λένε χαλάει η μεταγραφή. Περίμενε κόσμος από κάτω και μπήκε μέσα. Τότε, ο Πανελούδης άνοιξε το συρτάρι και μου έδωσε ένα εκατομμύριο ακόμη και έτσι τελείωσε!»

Για την κόντρα των δύο ομάδων: «Δεν θα έπρεπε να υπάρχει αντιπαλότητα. Καμία φορά την δημιουργούν εξωγενείς παράγοντες που θέλουν την κόντρα. Θα μπορούσαν να είχαν συνεργασία. Πιο πολύ γι' αυτό νομίζω φταίνε οι παράγοντες, παρά οι ποδοσφαιριστές». 

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ και τη μάχη του τίτλου: «Το θέμα είναι ότι τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΟΚ έχει φτάσει σε καλό επίπεδο, που δεν ήταν τα προηγούμενα. Υπάρχει μία κόντρα απέναντι στον Ολυμπιακό και ο Παναθηναϊκός έχει χρόνια να το πάρει. Έχουν καθιερωθεί τέσσερις ομάδες και, πλέον, δεν είναι όπως παλιά με την παράγκα που τα έπαιρνε ο Ολυμπιακός. Εχουν ενισχυθεί και οι μικρές ομάδες και υπάρχει ενδιαφέρον».

Για τα σκαμπανεβάσματα της ΑΕΚ και τον Αλμέιδα: «Υπήρχε ένας προβληματισμός για την ΑΕΚ, αλλά αρχίζει και συνέρχεται. Ξεπέρασε το πρόβλημα με τους τραυματισμούς και στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό έπαιξε ψυχωμένα και με καθαρό μυαλό και πήρε τον αγώνα. Δεν μπορεί κανένας να αμφισβητήσει τον Αλμέιδα, έχουν διάφορα και οι προπονητές. Είχε χαρίσει ένα νταμπλ. Λάθη κάνουν όλοι. Έτσι όπως έγινε κάθε εβδομάδα οι προπονητές παίζουν το... κεφάλι τους».

Για τους παίκτες των δύο ομάδων που ξεχωρίζει: «Δεν είναι κανένας παίκτης που να ξεχωρίζει από κάποια ομάδα. Ο Πιερό έβαλε το γκολ με τον Παναθηναϊκό, αλλά κάποιοι παίκτες δεν είναι στην ίδια κατάσταση με δύο-τρία χρόνια πριν. Ο Πινέδα μπορεί να είναι βαρόμετρο, όμως δεν παίζει το ίδιο με πέρσι, όπως και ο Γκαρσία. 

Ο ΠΑΟΚ είναι καλός από τη μέση και μπροστά και προβληματίζει λίγο αμυντικά. Έχει τον Μπάμπα που είναι μακράν ο καλύτερος μπακ του πρωταθλήματος, ωστόσο μπάζει λίγο στο κέντρο της άμυνας. Για μένα ο Κουλιεράκης ήταν καλύτερο να αγωνιστεί αμυντικό χαφ για να μοιράζει, νομίζω θα διακρινόταν σε αυτή τη θέση. 

Αν η ΑΕΚ παίξει όπως με τον Παναθηναϊκό νομίζω θα κερδίσει την Κυριακή, είναι σε τι κατάσταση θα βρεθούν και με τι σύνθεση θα παραταχθούν. Εχει ένα προβάδισμα γιατί είναι και γηπεδούχος».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.