Πιστός στο πλάνο του ο Άρης - Έτσι θα μπει στο γήπεδο με την Ντινάμο

Metrosport Team17 Αυγούστου 2023

Αποστολή στο Βουκουρέστι: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΡΑΝΤΖΑΛΗΣ

Με το 1-0 του πρώτου αγώνα στο Κλεάνθης Βικελίδης, όπου απέκτησε ένα προβάδισμα έναντι της Ντινάμο, ο Αρης καλείται να επαναλάβει το… τέλειο παιχνίδι που έκανε πριν από μία εβδομάδα και να φύγει από το Βουκουρέστι με το εισιτήριο της πρόκρισης στα playoffs του Conference League (20:00 Metrosport.gr, Metropolis 95.5, Novasports 2). Η συμμετοχή στους ομίλους της διοργάνωσης άλλωστε είναι για τους Κιτρινόμαυρους κάτι παραπάνω από στόχος, στην πραγματικότητα έχει εξελιχθεί σ’ένα (αγωνιστικό) όνειρο τα τελευταία χρόνια το οποίο κυνηγά η ομάδα κι αυτό θα προσπαθήσει να πετύχει στη φετινή σεζόν.

Μετά το εμπόδιο της Αραράτ, το οποίο ο Αρης ξεπέρασε αν μη τι άλλο δύσκολο και με προβληματικές εμφανίσεις, απέδειξε απέναντι στη Ντινάμο Κιέβου ότι δεν έχει να φοβηθεί το παραμικρό. Αρκεί να επαναλάβει απόψε στο Βουκουρέστι το παιχνίδι που έκανε στη Θεσσαλονίκη και κατάφερε μέσα σε 90 λεπτά να μετατρέψει τον προβληματισμό, μετά τα ματς με τους Αρμένιους, σε ενθουσιασμό και πίστη για την παρουσία της ομάδας στα playoffs.

Πριν από τη σέντρα του πρώτου αγώνα με τους Ουκρανούς, ο Αρης εμφανιζόταν ως το αουτσάιντερ του ζευγαριού, διότι υστερεί σε παραστάσεις, ατομικό επίπεδο ποιότητας, σε μπάτζετ παρά το γεγονός ότι η Ντινάμο έχει πληγεί μετά τον πόλεμο στη χώρα της και γιατί επίσης οι Κιτρινόμαυροι δεν είχαν πείσει στα ματς απέναντι στην Αραράτ. Παρόλο αυτά στην πράξη δεν φάνηκε κάτι τέτοιο, διότι στην πραγματικότητα ο Αρης δεν κατάφερε απλά να κοιτάξει στα μάτια τη Ντινάμο. 

Κατάφερε να της μεταφέρει όλη την πίεση ενόψει της σημερινής ρεβάνς στο Βουκουρέστι και να της φορτώσει άγχος αλλά και αρκετή γκρίνια η οποία πηγάζει μέσα από την εμφάνισης της ομάδας του Λουτσέσκου, ο οποίος είναι σε δύσκολη θέση εφόσον δεν μπορέσει να περάσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Ο Αρης χρειάστηκε να παρουσιάσει καλύτερη εικόνα και το έκανε. Παρουσίασε ολική μεταμόρφωση, είχε εξυπνάδα στο παιχνίδι του και κυρίως κατέστρωσε ένα τακτικό πλάνο το οποίο υπηρέτησαν με ευλάβεια από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό όλοι όσοι κλήθηκαν από τον Τερζή να αγωνιστούν. Σε αυτό το πλάνο ξέρει καλά ότι πρέπει να παραμείνει πιστός και απόψε στο Βουκουρέστι, να υπερασπιστεί το σκορ του πρώτου αγώνα και να πανηγυρίσει μια μεγάλη πρόκριση.

Οι σκέψεις του Τερζή – Το πλάνο του Λουτσέσκου

Ο Τόλης Τερζής αναμένεται να παρατάξει τον Χουτεσιώτη κάτω από τα δοκάρι και τους Φεράρι, Μοντόγια στα άκρα και Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο στο κέντρο της άμυνας.

Η τριάδα στα χαφ θα απαρτίζεται από τους Τζουρασεκ, Ζουλ και Νταρίντα, στα άκρα της επίθεσης θα βρίσκονται Κάρλσον και Πάλμα με τον Μορόν στην κορυφή.

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου αναμένεται να παρατάξει σε σχηματισμό 4-4-1-1 τους Μπουτσχάν - Τίμτσικ, Ποπόβ, Σιρότα, Ντούμπιντσακ - Καμπαγιεφ, Σαπαρένκο, Σίντορτσουκ, Γιαρμολένκο - Βάνατ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.