Πιστόλας: «Η Ν.Δ. πρέπει να στρίψει και να βρει την πληγωμένη βάση της»

Metrosport Team10 Ιουνίου 2024

Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών σχολίασε ο πολιτικός αναλυτής, Απόστολος Πιστόλας, στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο». 

Για το αν ευνοούνται οι τηλεοπτικοί αστέρες στις εκλογές: «Στην Κύπρο ο τηλεοπτικός αστέρας πήρε 19% αλλά αυτό εξηγείται από τη μη εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα. Στην Ελλάδα η κάλπη είναι ενιαία και όσοι είναι γνωστοί πριμοδοτούνται. Υπάρχει σοβαρή κάμψη της εμπιστοσύνης σε πολιτικούς, κόμματα και θεσμούς. Αυτό θα πρέπει να τους απασχολήσει. Αν δεν γίνει κάτι, θα συνεχίσει ο κόσμος να ψηφίζει αντισυστηματικά». 

Για την άνοδο της ακροδεξιάς: «Έχουμε στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας το 20%. Η Νέα Δημοκρατία το 2019 όταν είχε 33% είχε συμπαγής βάση, το 28% που έχει τώρα μετά τις μετατοπίσεις βασίζεται σε ψηφοφόρους της μιας βραδιάς. Είναι εκείνοι που μπορούν να σε αλλάξουν σε ένα βράδυ αν δουν ότι κάποιος άλλος είναι καλύτερος. Θα πρέπει να στρίψει προς τα δεξιά της και να βρει ξανά την πληγωμένη βάση της».

Για το ποιος ειναι ο χαμένος: «Η αριστερά όπως την ξέραμε στην Ελλάδα γιατί φαίνεται ότι τελείωσε. Ζούμε σε ένα κόσμο που ζητά ασφάλεια και δεν είναι λογικό να θέλεις πιο σφιχτά σύνορα και να λες ανοίξτε τα σύνορα. Δεν είναι ούτε ο Ανδρουλάκης χαμένος. Ούτε βέβαια και ο Κασελλάκης αλλά το ποσοστό του δεν ήταν ικανό για να τον βγάλει για αντίπαλο πόλο».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.