Πιστεύει στην διεκδίκηση και στην πρόκριση στους «8»

Metrosport Team02 Μαρτίου 2024

Ρεπορτάζ: Γ.Καστάνης, Γ.Ζαΐρης

Η τακτική που ακολουθεί είναι συγκεκριμένη από την έναρξη της σεζόν, καθώς δεν θέλει να ανεβάζει τους τόνους αναφορικά με την διεκδίκηση στόχων, ούτε να τους προσδιορίζει. Ο λόγος για τον Λουτσέσκου, που προτιμά να κινείται συνετά, αποφεύγοντας τις μεγάλες δηλώσεις.

Ωστόσο, η πίστη του για την επίτευξη των στόχων που έχει μπροστά του, ο ΠΑΟΚ, είναι μεγάλη. Τόσο για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος, όσο και για την πρόκριση της ομάδας, στους “8” του Conference League (σε πρώτη φάση για την ευρωπαϊκή διοργάνωση). Επιμένει, συνειδητά ο προπονητής του ΠΑΟΚ στην λογική του game by game.

Καταστρώνει τα πλάνα του και τα ανακοινώνει στους παίκτες, ανά παιχνίδι ξεχωριστά. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι αποφεύγει συνειδητά να μιλήσει για τον μεγάλο στόχο που είναι το Πρωτάθλημα. Την είχε “πάθει” και δεν θέλει να την “πατήσει ξανά”, όπως έλεγε στους συνεργάτες του. Ο στόχος πάντως είναι ξεκάθαρος στο Πρωτάθλημα. Αρχικά η νίκη επί της Λαμίας και ύστερα ο υπέρ πάντων αγώνας στις 10 αγωνιστικές των πλέι οφ. Εκεί, θα κριθούν τα πάντα, παρά τα “πλεονεκτήματα” που έχουν άλλες ομάδες.

Στους παίκτες του, δεν λέει κάτι περισσότερο, από την προσοχή που πρέπει να επιδείξουν στο ματς που ακολουθεί. Τώρα προέχει η νίκη επί της Λαμίας. Αμέσως μετά, θα γίνει ανάλυση για την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Και για την Ευρώπη όμως, ο προπονητής του ΠΑΟΚ είναι πεπεισμένος πως η ομάδα του, μπορεί να τα καταφέρει. Καλείται αρχικά να πάρει αποτέλεσμα στο Ζάγκρεμπ. Για να διεκδικήσει την πρόκριση στην Τούμπα στις 14 Μαρτίου.

Με φανερά θετική διάθεση, την οποία μεταφέρει στα αποδυτήρια, με πίστη για τις δυνατότητες της ομάδας και με την γνωστή εμψυχωτική διάθεση που τον διακατέχει, ο Λουτσέσκου επιχειρεί να “φτιάξει” την ψυχολογία του γκρουπ, αυτό το κρίσιμο διάστημα που ακολουθεί.

Νο 1 κανόνας: Δεν θέλει να αγχώσει τους παίκτες του. Θα πάει βήμα προς βήμα μέχρι το τέλος για να διεκδικήσει τον τίτλο. Στην Ευρώπη, εφόσον ο ΠΑΟΚ περάσει το δύσκολο εμπόδιο της Ντιναμό, θα προσδιορίσει – συνειδητά πάντα – τον επόμενο στόχο. Πρόκειται για μία στρατηγική που έχει αποδώσει καρπούς μέχρι αυτή την στιγμή. Ακόμη και στο Κύπελλο, ο αποκλεισμός από τον Παναθηναϊκό ήρθε στις τελικές λεπτομέρειες και στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι. Ο ΠΑΟΚ έχασε την πρόκριση, παρότι κέρδισε τον Παναθηναϊκό με 1-2 στην παράταση και το γκολ το δέχθηκε από τον αντίπαλό του, παίζοντας με 10 παίκτες εξαιτίας του τραυματισμού του Μπάμπα.

Θετικός για Μεϊτέ και Μάρκος Αντόνιο

Δεν εμπλέκεται σε θέματα οικονομικής φύσεως, αυτό είναι μία πάγια τακτική, η άποψή του όμως είναι συγκεκριμένη για τους παίκτες. Για παράδειγμα: Η εισήγηση του, είναι θετική για την παραμονή του Μεϊτέ και του Μάρκος Αντόνιο στην ομάδα από το καλοκαίρι και μετά. Έχουμε δρόμο μπροστά μας. Όμως θέλει να συνεργαστεί και με τους δύο, γιατί πιστεύει ότι μπορούν να προσφέρουν περισσότερα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.