Πήρε τους βαθμούς, βρήκε νέο σκόρερ και πάει στη Σκωτία με ηθικό

Στέλιος Γρηγοριάδης23 Οκτωβρίου 2023

Χωρίς να είναι εντυπωσιακός ο ΠΑΟΚ, πήρε εύκολα τους τρεις βαθμούς στο χθεσινό ματς της Τούμπας με τον Ατρόμητο και η είδηση είναι ότι και τα δύο γκολ της νίκης του τα πέτυχε ο Οζντόεφ. Προφανώς, ο Ρώσος δεν αποκτήθηκε με την προσμονή να σκοράρει σώνει και καλά, αλλά φαίνεται ότι όσο προσαρμόζεται τόσο πληθαίνουν τα ποιοτικά στοιχεία που προστίθενται στην ομάδα, κάτι που αναμένεται να συμβεί και με τους υπόλοιπους παίκτες που αποκτήθηκαν καθυστερημένα αυτό το καλοκαίρι.

Γεγονός είναι ότι η ομάδα θα πάει με ψηλά το ηθικό και κατά το δυνατόν ξεκούραστη στη μάχη της Πέμπτης με την Αμπερτίν, καθώς ο Λουτσέσκου έκανε και χθες ένα “γενναίο” ροτέισον τόσο για να μην επιβαρύνει κάποιους παίκτες, όσο και για να δώσει ρυθμό σε κάποιους άλλους.

Ο ΠΑΟΚ άρχισε το ματς με νωχελικότητα και μόνο μετά το 25', αφυπνίστηκαν οι παίκτες του, όταν έβαλε τις φωνές ο Λουτσέσκου, ζητώντας ταχύτητα στις κινήσεις τους. Ενώ, όμως, κρατούσαν μονίμως την μπάλα στα πόδια τους, την κυκλοφορούσαν και επιχειρούσαν τη μία επίθεση μετά την άλλη, ποτέ δεν βρήκαν τρόπο να διασπάσουν την πολυπρόσωπη αμυντική διάταξη του Ατρόμητου, ούτε από τα πλάγια ούτε από τον άξονα. Αυτό έφερε μια σειρά από σέντρες που αποκρούστηκαν από τους αμυνόμενους και ο Τσιντώντας μόνο δύο φορές χρειάστηκε να επέμβει σε δύο σουτ του Σάστρε, από μακρινή όμως απόσταση.

Τελικά, η λύση δόθηκε με το “δουλεμένο” στις προπονήσεις κόρνερ του Ντεσπόντοφ προς τα όρια της γραμμής της μεγάλης περιοχής, έξω δηλαδή από τον χώρο που κάλυπταν οι παίκτες του Ατρόμητου. Ο Σαμάτα πήδηξε, δεν έφτασε την μπάλα, ακολουθούσε όμως ο Οζντόεφ που τη “βρήκε” όπως ακριβώς ήθελε και με δυνατή κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα του Τσιντώτα.

Ετσι, μολονότι ο ΠΑΟΚ δεν είχε δημιουργήσει μέχρι τότε ούτε μια καλή ευκαιρία με κάποιον συνδυασμό, πήρε αυτό που του άξιζε, καθώς ήταν ουσιαστικά η μόνη ομάδα που υπήρχε στο γήπεδο, απέναντι σε έναν Ατρόμητο ταμπουρωμένο πίσω, χωρίς καμία ανησυχητική επίσκεψη στα καρέ του ΠΑΟΚ.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου φάνηκε ότι ο Ατρόμητος αποφάσισε να παίξει και λίγο ποδόσφαιρο, μην τυχόν κατορθώσει να ισοφαρίσει, ωστόσο το πλήρωσε πολύ γρήγορα. Ωραία προώθηση του Σάστρε, πολύ ωραίο γύρισμα του Ντεσπόντοφ, εξαιρετικό σουτ του Τάισον, απίθανη απόκρουση αμυνόμενου πάνω στη γραμμή, φοβερό ανάποδο ψαλίδι στο ριμπάουντ από τον Οζντόεφ και το 2-0 ήταν γεγονός.

Προν καν φτάσουμ στο 60' όλοι ήξεραν ότι το παιχνίδι είχε τελειώσει, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανιαρή. Οι παίκτες του Ατρόμητου προσπάθησαν μέχρι το τέλος να σκοράρουν και, μάλιστα, απείλησαν σε δύο περιπτώσεις, ενώ οι του ΠΑΟΚ δημιούργησαν και έχασαν τρεις καλές εκαιρίες και σκόραραν άλλες δύο φορές με Οζντόεφ και Μπράντον, αλλά και τα δύο γκολ σωστά δεν “μέτρησαν” γιατί είχαν προηγηθεί οφ σάιντ.

Το τελικό συμπέρασμα είναι, βέβαια, ότι ο ΠΑΟΚ πήρε τους τρεις βαθμούς και ότι ο Λουτσέσκου μπόρεσε χωρίς προβλήματα να χρησιμοποιήσει ή να μη χρησιμοποιήσει παίκτες έχοντας, υποχρεωτικά, στο πλάνο του και το ματς της Πέμπτης με την Αμπερντίν.

Προφανώς, εκτός από το τρίποντο, κέρδος ήταν και το γεγονός ότι σκόραρε δύο φορές ο Οζντόεφ. Ακόμη και οι πιο έμπειροι παίκτες έχουν ανάγκη από την τόνωση του ηθικού τους, πόσο μάλλον όταν είναι νεοφερμένοι σε μια ομάδα.

Πολύ καλή απόδοση είχε και ο Σάστρε, ο οποίος επίσης χρειάζεται ηθικό για να ξαναβρεί 100% τον καλό εαυτό του. Οπως χρειάζεται να επανέλθει στο γκολ και ο Ντεσπόντοφ, που είχε χθες αρκετές αξιόλογες ενέργειες, αλλά είναι σίγουρα επηρεασμένος ψυχολογικά με όσα έγιναν με αφορμή τη νέα ήττα της Εθνικής Βουλγαρίας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.