Πήρε το έκτο της Super Cup η Ρεάλ Μαδρίτης - Σκόραρε στο ντεμπούτο του ο Εμπαπέ

Metrosport Team14 Αυγούστου 2024

Το Super Cup Ευρώπης πήρε η Ρεάλ Μαδρίτης επικρατώντας με 2-0 της Αταλάντα. Ντεμπούτο με γκολ για τον Κιλιάν Εμπαπέ, το άλλο τέρμα για τη «Βασίλισσα» σημείωσε ο Βαλβέρδε.

Χωρίς γκολ αλλά με δυο δοκάρια έκλεισε το πρώτο ημίχρονο. Οι δυο ομάδες αλληλοεξουδετέρωσαν η μια την άλλη. Η Αταλάντα άφησε χώρο στη Ρεάλ και προσπάθησε να χτυπήσει στην κόντρα. Στο 24ο λεπτό οι Ιταλοί είχαν δοκάρι όταν ο Ντε Ρουν έκανε το γύρισμα και η μπάλα κόντραρε στον Μιλιτάο πριν χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι του Κουρτουά. Οι Μαδριλένοι ισοφάρισαν τα δοκάρια όταν ο Βινίσιους με όμορφη κάθετη βρήκε τον Ροντρίγκο σε θέση βολής αλλά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Η Ρεάλ μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και αναζήτησε τον τρόπο να πάρει το προβάδισμα. Στο 59ο λεπτό ο Μπέλινγκχαμ τροφοδότησε τον Βινίσιους, ο οποίος έφτασε μέχρι τη μικρή περιοχή, γύρισε την μπάλα στον Βαλβέρδε και εκείνος δεν δυσκολεύτηκε να την σπρώξει στα δίχτυα για το 1-0.

Η «Βασίλισσα» συνέχισε να πιέζει και στο 68' διπλασίασε τα τέρματα της ο Μπέλινγκχαμ βρήκε τον Κιλιάν Εμπαπέ με ωραία πάσα στη μεγάλη περιοχή και ο Γάλλος σούπερ σταρ σκόραρε στο ντεμπούτο του κάνοντας το 2-0. Η Αταλάντα δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία του Κουρτουά στα επόμενα λεπτά και το σκορ δεν άλλαξε με αποτέλεσμα η Ρεάλ να κατακτήσει το έκτο της σούπερ καπ. 

 Οι συνθέσεις των δυο ομάδων 

 Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Ρούντιγκερ, Μεντί, Βαλβέρδε, Τσουαμενί, Μπέλινγκχαμ, Ροντρίγκο, Βινίσιους, Εμπαπέ 

 Αταλάντα: Μούσο, Κολάσινατς, Τζιμσίτι, Ιέν, Ρουγκέρι, Έντερσον, Πάσαλιτς, Ντε Ρουν, Ζαπακόστα, Λούκμαν, Ντε Κετελέρ

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.