Πήρε για πρώτη φορά θέση ο Ινφαντίνο για το φιλί: «Οι πανηγυρισμοί χάλασαν μετά από αυτό»

Metrosport Team01 Σεπτεμβρίου 2023

Ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο, για πρώτη φορά πήρε δημόσια θέση για την απρεπή συμπεριφορά του Λουίς Ρουμπιάλες κατά την διάρκεια των πανηγυρισμών της κατάκτησης του Παγκοσμίου Κυπέλλου γυναικών από την εθνική Ισπανίας.

Ξεκίνησε από την FIFA η πειθαρχική διαδικασία κατά του προέδρου της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ισπανίας, Λουίς Ρουμπιάλες, για όσα έγιναν στην τελετή απονομής του τροπαίου του Μουντιάλ γυναικών μετά τον τελικό στις 20 Αυγούστου. Ενώ λόγω του φιλιού που έδωσε στην ποδοσφαιρίστρια Τζένι Ερμόσο, έχει αποκλειστεί από όλες τις δραστηριότητες σχετικά με το ποδόσφαιρο για τρεις μήνες.

Η 33χρονη παίκτρια της Μεξικανικής Πατσούκα, μετά το περιστατικό το οποίο πήρε άμεσα διαστάσεις, δήλωσε πως το φιλί δεν ήταν συναινετικό.

Παράλληλα, η Ισπανική δικαιοσύνη έχει αρχίσει προκαταρκτική έρευνα για το εάν ο 46χρονος Ρουμπιάλες, διέπραξε πράξη σεξουαλικής επίθεσης ή όχι.

Από πλευράς του ο Τζιάνι Ινφαντίνο τοποθετήθηκε δημόσια μέσω Instagram, γράφοντας αρχικά: «Οι πανηγυρισμοί που άξιζαν για αυτές τις υπέροχες πρωταθλήτριες χάλασαν μετά από αυτό που συνέβη μετά το τελευταίο σφύριγμα και αυτό που συνέχισε να συμβαίνει τις επόμενες μέρες». Ενώ πρόσθεσε, «Αυτό δεν έπρεπε ποτέ να συμβεί. Τα πειθαρχικά όργανα της FIFA ανέλαβαν αμέσως την ευθύνη τους και έκαναν τις απαραίτητες ενέργειες. Οι πειθαρχικές διαδικασίες θα συνεχίσουν τη νόμιμη πορεία τους. Από την πλευρά μας, θα πρέπει να συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε στο πώς θα υποστηρίξουμε περαιτέρω το γυναικείο ποδόσφαιρο στο μέλλον, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου».





Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.