Πήρε φόρα ο Απόλλων Καλαμαριάς

Metrosport Team13 Οκτωβρίου 2024

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΜΑΜΙΚΟΝΙΑΝ

Με φόρα από το διπλό στο Άβατο, ο Απόλλων Καλαμαριάς ντούμπλαρε τις νίκες του στο Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, καθώς επικράτησε 3-0 του ΠΑΟΠ Νέας Αμισού στο γήπεδο της Καλαμαριάς. 

Μετά από αυτή τη νίκη, οι «κοκκινόμαυροι» έφτασαν τους επτά βαθμούς μετά από τέσσερις αγωνιστικές και την επόμενη αγωνιστική θα κοντραριστούν με τον Ποσειδώνα Μηχανιώνα εκτός έδρας. 

Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσαν να φανταστούν οι γηπεδούχοι, καθώς άνοιξαν το σκορ με τον Κυπαρίσση μόλις στο δέκατο λεπτό της αναμέτρησης. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Δασκαλάκη, ο Τσιμπούκας έκανε κεφαλιά-πάσα στον ανενόχλητο μέσα στην μικρή περιοχή Κυπαρίσση, ο οποίος με νέα κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μιχαηλίδη, βάζοντας από νωρίς σε θέση οδηγού την ομάδα του.

Δύο λεπτά μετά, οι γηπεδούχοι άγγιξαν το 2-0, με τον Πιαστόπουλο να βγαίνει σε τετ α τετ, αλλά να στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ. 

Στο 14΄ η ομάδα του Αμανατίδη έχασε μία ακόμα ευκαιρία, όταν μετά από σέντρα του Καλαϊτζή, ο Κυπαρίσσης έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω. 

Στο 22΄ ο Πιαστόπουλος έκανε το σουτ και ο Μιχαηλίδης δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει την μπάλα.

Η πίεση των «κοκκινόμαυρων» απέδωσε καρπούς στο 28ο λεπτό, με τον Αλτιντζή να δίνει αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Ύστερα από λάθος της άμυνας του Αμισού, ο Πιαστόπουλος έκλεψε την μπάλα, έβγαλε την κάθετη στον Κυπαρίσση που βρέθηκε απέναντι στον Μιχαηλίδη, ο Γάκης τον γκρέμισε, ο διαιτητής δεν έδωσε τίποτα και ο ερχόμενος Αλτιντζής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 32΄ οι φιλοξενούμενοι κατέγραψαν την πρώτη τους τελική στο παιχνίδι, με τον Σουβλέρη να κάνει το σουτ και η μπάλα να καταλήγει έξω. 

Στο 48΄ ο Απόλλωνας έφτασε μία ανάσα από το 3-0, με τον Καλαϊτζή να κάνει τη σέντρα, ο Κυπαρίσσης να κάνει με τη μία το σουτ και τον Μιχαηλίδη εντυπωσιακά να αποκρούει σε κόρνερ. 

Τρία λεπτά αργότερα, ο Τσαπακίδης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Καλούσης έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. 

Στο 54΄ μετά από ωραία σέντρα του Δασκαλάκη από τα δεξιά, ο ολομόναχος Καλαϊτζής κατάφερε να αστοχήσει. 

Στο 61΄ ο Μούχαλης έβγαλε σε θέση βολής τον Κυπαρίσση, αλλά ο τελευταίος έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Μιχαηλίδη. 

Στο 76΄ ο Απόλλωνας λίγο έλειψε να πετύχει και τρίτο τέρμα, όταν μετά από σέντρα του Καλαϊτζή, ο Πάνος έκανε δυνατό πλασέ, αλλά ο πορτιέρε των φιλοξενούμενων μπλόκαρε την μπάλα. 

Στο 91΄ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι μετά από ανατροπή του Σκάπη από τον Φερσιζίδη και ο νεοεισελθών Πόζογλου (έκανε το ντεμπούτο του με τα κοκκινόμαυρα) ανέλαβε την εκτέλεση και δεν λάθεψε, γράφοντας το τελικό 3-0. 

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Καλαμαριάς: Παλαβράκης, Μούχαλης, Τσαπακίδης, Καλούσης, Τσιμπούκας, Πιαστόπουλος, Καλαϊτζής, Μπλέτσας, Κυπαρίσσης, Δασκαλάκης, Αλτιντζής.

Έπαιξαν και οι: Δόρης, Αποστολίδης, Πάνος, Σκάπης, Πόζογλου

ΠΑΟΠ Νέας Αμισού: Π. Μιχαηλίδης, Μητρούσης, Κ. Μιχαηλίδης, Γάκης, Φερσιζίδης, Ζαγιάκου, Χ. Γεωργιάδης, Δ. Γεωργιάδης, Ιωαννίδης, Οικονομίδης, Σουβλέρης.

Έπαιξαν και οι: Βραμεντσάλης, Σουμπάκης, Αθανασιάδης, Θεοδοσιάδης.



Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.