Πιο επίκαιρο από ποτέ το «παιχνίδι με παιχνίδι»

Γιώργος Ζαΐρης12 Σεπτεμβρίου 2024

Με την απόκτηση του Λόβρεν ολοκληρώθηκε η μεταγραφική περίοδος εκτός και αν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου ο Δικέφαλος θεωρήσει πως υπάρχει μια αξιόλογη περίπτωση από την ελεύθερη αγορά.

Μια μεταγραφική περίοδος που είχε καθυστερήσεις (κυρίως στο κομμάτι που ο ΠΑΟΚ ετοιμάζονταν για τα ματς του CHL γνωρίζοντας πως δεν θα έπρεπε να αποκλείσει μεγαθήρια) αλλά και ανατροπές αφού έστω και στο παρά ένα της μεταγραφικής περιόδου πήρε έναν στόπερ με βαρύ βιογραφικό.

Ο Κροάτης έχει να αγωνιστεί σε ματς από τον περασμένο Ιανουάριο αλλά αυτό εύκολα το προσπερνώ για έναν απλό λόγο: ο ΠΑΟΚ τον απέκτησε για δυο χρόνια, δεν μπορεί να αγωνιστεί στην Ευρώπη μέχρι τον προσεχή Φεβρουάριο, δεν προέρχεται από τραυματισμό και επομένως μπορεί με ένα ματς την εβδομάδα (προφανώς πάντα υπάρχει ο αξιόπιστος Κεντζιόρα) να καλύψει το χαμένο έδαφος και μετά από κάποιες εβδομάδες να είναι πανέτοιμος.

Το ζητούμενο είναι πως μέσα από μια διαδικασία κρίσιμων και συνεχόμενων αγώνων (μέχρι την επόμενη διακοπή λόγω των Εθνικών Ομάδων τον Οκτώβριο) ο Λουτσέσκου είναι αναγκασμένος παράλληλα με τη προετοιμασία της ομάδας για κάθε ματς να πρέπει να βάλει στα «θέλω» τα δικά του και της ομάδας και τους νεοφερμένους ποδοσφαιριστές. Δεν είναι εύκολο όταν μάλιστα θα πρέπει οι περισσότερες προπονήσεις της εβδομάδας να είναι στοχευμένες πάνω στον αντίπαλο. Και είναι πολλοί αυτοί οι ποδοσφαιριστές.

Για παράδειγμα μόλις χθες έκανε την πρώτη του προπόνηση ο Κόλεϊ. Ο Μπακαγιόκο δεν έχει παραπάνω από δυο εβδομάδες προπονήσεων το ίδιο και ο Γκόμεζ ενώ ήδη έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του ο Σορετίρε. Πρέπει δηλαδή να οπλιστεί με υπομονή και ο Ραζβάν αλλά και οι φίλοι της ομάδας. Για αυτό και το «παιχνίδι με παιχνίδι» είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Όταν πρέπει να φτιάξεις ξανά μια ομάδα (το είπε ο Λουτσέσκου στο Βουκουρέστι) αλλά προφανώς τώρα έχοντας καλύτερα υλικά από αυτά που είχες όταν η ομάδα ήταν στην Ολλανδία.

Για αυτό και το «παιχνίδι με παιχνίδι» στην παρούσα φάση είναι ότι πιο επίκαιρο. Πριν τη διακοπή του Πρωταθλήματος και ενώ ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να είναι σε αναζήτηση ποδοσφαιριστών αυτό που ήθελε ήταν να κάνει το 3 στα 3 στο Πρωτάθλημα έστω και αν δεν έπαιζε καλό ποδόσφαιρο. Το έκανε και αυτή τη στιγμή μαζί με τον Ολυμπιακό είναι οι μοναδικές ομάδες που δεν έχουν απώλεια βαθμών.

Και έρχεται το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που προφανώς αναμένεται να είναι βελτιωμένος σε σχέση με την εικόνα που παρουσίασε στα τρία πρώτα ματς όταν όμως ήταν αναγκασμένος να παίξει με τον Αγιαξ και την Λανς. Αλλά είναι ένα ματς που γνωρίζουμε ήδη που θα βασιστεί ο Λουτσέσκου με την ομάδα του Δικεφάλου να έχει ένα επιπλέον κίνητρο: νικά και αφήνει πίσω τους πράσινους οκτώ βαθμούς και είναι μεγάλη υπόθεση πολύ περισσότερο όταν αποκτάς αυτή τη διαφορά τέσσερις αγωνιστικές μετά την έναρξη του Πρωταθλήματος! Τόσο νωρίς δηλαδή!

Και στη συνέχεια έχεις μπροστά σου άλλες έξι μέρες προπονήσεων για να πας στον Βόλο με τους χιλιάδες οπαδούς στο πλευρό σου. Εκεί που προφανώς θα δούμε να παίζουν και κάποια από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα πολύ περισσότερο όταν τέσσερις μέρες μετά η ομάδα θα παίξει στην Πόλη απέναντι στην Γαλατά για την πρεμιέρα της φάσης του stage του Europa League.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.