Πίκρα για τον υποβιβασμό: «Πονάμε για τη Δόξα Δράμας»

Metrosport Team11 Μαΐου 2024

Μαύρη σελίδα γράφτηκε στην ιστορία της Δόξας Δράμας στις 20 Απριλίου του 2024, καθώς μετά από 106 χρόνια γνώρισε τον υποβιβασμό στο τοπικό Πρωτάθλημα της ΕΠΣ Δράμας.

Η Δόξα είναι μια ομάδα με δυναμική, με κόσμο και πολλούς παίκτες και προπονητές που είτε άρχισαν από εκεί, αλλά είτε ανδρώθηκαν ποδοσφαιρικά και έκαναν καριέρα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η ομάδα της Δράμας από τη νέα σεζόν 2024-25 θα αναγκαστεί να αγωνιστεί στο τοπικό Πρωτάθλημα.

Η αρχή λένε είναι το ήμισυ του παντός και σίγουρα μπορεί να χαρακτηριστεί για την φετινή προσπάθεια της Δόξας. Οι «μαυραετοί» αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα στον καταρτισμό του ρόστερ της ομάδας το καλοκαίρι, καθώς μεγάλο αγκάθι ήταν το οικονομικό ώστε να στηθεί μία αξιόμαχη ομάδα. Στη συνέχεια, όταν ξεπεράστηκε αυτό το πρόβλημα, δημιουργήθηκε η δυσπιστία και είχε ως αποτέλεσμα αρκετοί ποδοσφαιριστές να μην επιλέξουν τη Δόξα ώστε να συνεχίσουν την καριέρα τους. Ακόμη, η Δόξα εξέφρασε τεράστια παράπονα και από τη διαιτησία καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, με τους «Μαυραετούς» να τονίζουν ότι έπαιξε ρόλο σε αρκετά παιχνίδια στα οποία ηττήθηκε η ομάδα τους.

Περσίδης: «Δεν αποποιούμαστε τις ευθύνες»

Ο πρόεδρος της Δόξας, Δημήτρης Περσίδης δεν αποποιήθηκε των ευθυνών του για τον υποβιβασμό της ομάδας και συγκεκριμένα, είπε: «Δεν αποποιούμαστε τις ευθύνες ως διοίκηση. Αλλά ο κύριος λόγος της πτώσης ήταν εξαγωνιστικός. Οι λόγοι του υποβιβασμού ήταν η διαιτησία σε ορισμένα ματς που ήταν σφαγιαστική. Σίγουρα έχουμε ευθύνες, αλλά αυτές οι ευθύνες μπορεί να τις επιρρίψει κάποιος σε άλλον εκ του αποτελέσματος. Οταν κάναμε επιλογές ποδοσφαιριστών, τις κάναμε στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή και πάντα μέσα στις οικονομικές δυνατότητες που είχαμε ως ομάδα. Σίγουρα είναι κάτι πολύ κακό, σε όλη τη διοίκηση αλλά και προσωπικά σε μένα καθώς έγινε μεγάλη προσπάθεια δυόμισι ετών. Εξαγωνιστικοί παράγοντες μας οδήγησαν στον υποβιβασμό», ενώ για την επόμενη μέρα, σημείωσε: «Είναι νωρίς για να μπορώ να πω κάτι τέτοιο. Πάντα θα είμαστε δίπλα για το καλύτερο της ομάδας».

Κόντος: «Πονάω για τη Δόξα…»

Ο αρχηγός της Δόξας Δράμας, Αλέξανδρος Κόντος μίλησε για λάθη τα οποία έγιναν φέτος αλλά και τα προηγούμενα χρόνια με αποτέλεσμα να υποβιβασθεί η ομάδα. Αναλυτικά, δήλωσε: «Είναι άσχημο όλο αυτό που αντιμετωπίζουμε. Δεν είναι ωραίο για την ιστορία της Δόξας αυτός ο υποβιβασμός. Λάθη έγιναν πολλά και τα προηγούμενα χρόνια και φέτος στην αρχή της χρονιάς. Δυστυχώς η ομάδα ήταν απροστάτευτη και δέχθηκε έναν πόλεμο. Τόσα χρόνια που παίζω, είδα φέτος κάποια πράγματα τα οποία δεν μπορούσαμε να τα αντιμετωπίσουμε. Η Δόξα είναι μεγάλη ομάδα και είναι σίγουρο ότι θα αναγεννηθεί. Ηδη έχουν ασχοληθεί κάποιοι άνθρωποι για την επόμενη μέρα της Δόξας. Είμαι αισιόδοξος ότι κάτι καλό θα γίνει. Εγώ την πονάω την ομάδα, είμαι Δραμινός και Δόξα και είμαι σίγουρος ότι η Δόξα θα έχει καλύτερο μέλλον». Για το αν έχει πάρει κάποια απόφαση για το μέλλον του, σημείωσε: «Κοντεύω στα 38, δεν έχω αποφασίσει ακόμη τι θα κάνω του χρόνου. Νομίζω αντέχουν τα πόδια μου ακόμη ένα χρόνο». Για την στιγμή που θυμάται περισσότερο στη Δόξα; «Τη σεζόν 2004-05, όταν στη δεύτερη συμμετοχή μου, κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας και ενώ το σκορ ήταν 1-1, μπήκα στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή και με δύο ασίστ μου έγινε το 3-1».

ΠΑΥΛΟΣ ΚΕΡΑΣΙΩΤΗΣ

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.