Πιέζει ο χρόνος για τις επόμενες κινήσεις

Γιώργος Στράντζαλης17 Ιουλίου 2024

Η άφιξη του Κλέιτον Ντιαντί στη Θεσσαλονίκη αναμενόταν χθες τα μεσάνυχτα (μετά τις 00:30) προκειμένου να ολοκληρωθεί το τυπικό μέρος της μεταγραφής και να ενσωματωθεί στις προπονήσεις. Ακριβώς ένα μήνα πριν τη σέντρα του Πρωταθλήματος, ο Σενεγαλέζος είναι η πρώτη άφιξη νέου ποδοσφαιριστή για τον Άρη και πλέον έχει ενδιαφέρον πότε θα γίνουν οι επόμενες και πιο ουσιαστικές κινήσεις για την αναγκαία ενίσχυση του ρόστερ.

 Ο νεαρός Σενεγαλέζος θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και από εργομετρικά κι αν όλα πάνε καλά εκτός απροόπτου θα μπει άμεσα στις προπονήσεις προκειμένου να σχηματίσει άποψη και ο Άκης Μάντζιος. Οι Κιτρινόμαυροι έχουν σχηματίσει εξαιρετική εικόνα για τις δυνατότητες του Ντιαντί, ο οποίος στη χώρα του θεωρείται ως ένα ανερχόμενο ταλέντο και για αυτό στον Άρη αποφάσισαν να επενδύσουν σε αυτόν σε μία κίνηση με προοπτική για το μέλλον. 

Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι ο Ντιαντί θα υπογράψει το συμβόλαιό του, διάρκειας πέντε ετών, στο τέλος του μήνα, που θα συμπληρώνει τα 18 του χρόνια (σ.σ. είναι γεννημένος στις 29/7/2006), βάσει της ισχύουσας Νομοθεσίας.

 Ο Άρης έχει συμφωνήσει σε όλα με την ομάδα του και αρχικά θα αγοράσει ένα ποσοστό των δικαιωμάτων του (κοντά στο 80%) έναντι ποσού που ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο – όπως υποστηρίζει η ΠΑΕ. Ο Σενεγαλέζος παίζει και στις τρεις θέσεις της επίθεσης, κυρίως όμως στην αριστερή πλευρά, και πρόκειται για μια κίνηση μεσομακροπρόθεσμης επένδυσης καθώς είναι δεδομένο ότι θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής βγαίνοντας για πρώτη φορά εκτός της πατρίδας του και σε τόσο μικρή ηλικία.

Ο Ντιαντί έκανε αισθητή την παρουσία του στο περσινό Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων U17 μετά την εντυπωσιακή εμφάνιση που είχε απέναντι στην Εθνική Γαλλίας και είχε αναδειχθεί ΜVP.

Μετά την πρώτη άφιξη νέου παίκτη και το γεγονός ότι η ομάδα του Άρη αναχωρεί την Κυριακή για την Ολλανδία είναι λογικό το ενδιαφέρον να εστιάζεται στους ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα συμπεριληφθούν στην αποστολή καθώς στο πρώτο στάδιο προετοιμασίας που έγινε στην Πτολεμαΐδα συμμετείχαν και παίκτες οι οποίοι δεν βρίσκονται στο τακτικό πλάνο του Άκη Μάντζιου. 

Μία από τις περιπτώσεις για την ενίσχυση των άκρων της επίθεσης που “κυνήγησε” ο Άρης είναι του Παλάσιος, ο οποίος τελικά θα συνεχίσει στην πατρίδα του και συγκεκριμένα στην Ταγιέρες. 

Οι Κιτρινόμαυροι βολιδοσκόπησαν τις προθέσεις του πρώην εξτρέμ του Παναθηναϊκού, αλλά το κασέ του (σσ κοντά στο 1 εκ. ευρώ) κρίθηκε… απαγορευτικό. H μεταγραφή του Παλάσιος ίσως να είναι προάγγελος εξελίξεων στην υπόθεση του Αλεχάντρο Μαρτίνες (27χρονος εξτρέμ) καθώς όπως γράφουν στην Αργεντινή… «ο Άρης περιμένει την απάντηση της Ταγιέρες για να προχωρήσει η μεταγραφή».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.