Πιέζει η ΕΠΟ να «σπάσει» η αποχή των διαιτητών-Τι θέλουν για να επιστρέψουν στους αγώνες

Κώστας Πετρωτός12 Δεκεμβρίου 2023

Εντονο παρασκήνιο και διαδοχικές συζητήσεις των διοικούντων την ΕΠΟ και την ΚΕΔ με τους Ελληνες διαιτητές που θέλουν να συνεχίσουν την αποχή τους από τους αγώνες, όπως αποκάλυψε ο Κυριάκος Θωμαΐδης, υπάρχουν από το πρωί και η αλήθεια είναι στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας «καίγονται» να γίνουν κανονικά οι αγώνες το Σαββατοκύριακο. 

Το υπόλοιπο καλεντάρι της σεζόν είναι πολύ πιεσμένο, άλλες ημερομηνίες για να οριστούν αγώνες δεν υπάρχουν και αν δεν γίνουν αγώνες το Σαββατοκύριακο κινδυνεύει να τιναχτεί το Πρωτάθλημα στον αέρα, αφού θα είναι πάρα πολύ δύσκολη η διεξαγωγή των πλέι οφ. Οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας επιχειρούν να αλλάξουν τα μυαλά των Ελλήνων ρέφερι και θα προσπαθήσουν να τους πιέσουν ορίζοντας κανονικά διαιτητές για τα ματς της 14ης αγωνιστικής την Πέμπτη, απειλώντας πως όποιος δεν κατέβει να σφυρίξει θα υποστεί κυρώσεις.

Βάσει κανονισμών, αν ένας διαιτητής δηλώσει κώλυμα αδικαιολόγητα, η ΚΕΔ/ΕΠΟ μπορεί να τον αφήσει για ένα μήνα εκτός ορισμών, ωστόσο, αν οι διαιτητές συνεχίσουν με την τακτική του ομαδικού κωλύματος, τότε δεν μπορεί να προχωρήσει τίποτα, αφού η σκέψη για διαιτητές από την Super League 2 δεν μπορεί να υλοποιηθεί καθώς δεν διαθέτουν πιστοποίηση VAR. Γι’ αυτό, τόσο η σημερινή, όσο και η αυριανή μέρα θεωρούνται καθοριστικές, αφού οι ορισμοί πρέπει να γίνουν το πρωί της Πέμπτης. 

Θέλουν συνάντηση με υπουργό της Κυβέρνησης!

Γιατί, όμως, επιμένουν οι διαιτητές στην αποχή; Γιατί πολύ απλά, όπως λένε, τίποτα δεν έχει γίνει από την ώρα που αποφάσισαν να μην σφυρίξουν στους αγώνες. Ζήτησαν εγγυήσεις για την ασφάλειά τους και δεν τους δόθηκε κάτι απτό. Τι είναι αυτό που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα και να φέρει, χωρίς καμία απειλή για τιμωρία, τους διαιτητές στα γήπεδα; Μία συνάντηση με υπουργό της κυβέρνησης. Αλλωστε ευθύς εξαρχής οι διαιτητές ήθελαν να υπάρχει κρατική εγγύηση για την ασφάλειά τους.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.