Πέτρος Κόκκαλης: «Έρχεται αναδιάταξη αριστερά της ΝΔ μετά τις Ευρωεκλογές»

Metrosport Team16 Νοεμβρίου 2023

Το γιατί αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ο ευρωβουλευτής, Πέτρος Κόκκαλης, μιλώντας στο Ertnews. Ο ίδιος σημείωσε ότι το έπραξε διότι δεν μπορούσε να λειτουργήσει με τον τρόπο για τον οποίο εξελέγη, ενώ έκανε λόγο για «αναδιάταξη αριστερά της ΝΔ μετά τις Ευρωεκλογές».

Όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε νέα φάση, ενώ στο ευρωκοινοβούλιο τα πράγματα προχωρούν. Έτσι, όπως τόνισε ο κ. Κόκκαλης, ως ανεξάρτητος θα μπορεί να επιτελέσει το έργο του καλύτερα. Ο ίδιος στάθηκε στο ζήτημα ότι η συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής καθυστέρησε για δύο ώρες, αλλά ο ίδιος έφυγε λόγω της κατάστασης αυτής.

Αναφορικά με την ίδρυση νέου κόμματος, ο Πέτρος Κόκκαλης απέφυγε να απαντήσει ευθέως, επισήμανε όμως ότι ο χώρος αριστερά της ΝΔ βρίσκεται σε γενικότερη αναδιάταξη, τονίζοντας ότι μιλάει με ανθρώπους από τον ευρύτερο χώρο του προοδευτικού κέντρου και της αριστεράς.

«Η ηγετική θέση δεν είναι μέσα στην δική μου πολιτική κουλτούρα. Υπηρετώ 15 χρόνια τώρα την υπόθεση της κλιματικής πολιτικής. Θα συνεχίσω να το κάνω (…) Βλέπω ένα πολιτικό κενό στα αριστερά της ΝΔ. Εκεί πρέπει να επανατοποθετηθούν οι βάσεις, μετά από τις Ευρωεκλογές», τόνισε.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.