Πέτρος Γκαϊδατζής: «Κυνηγούσα το Ολυμπιακό όνειρο, ανταμοιβή το μετάλλιο»

Metrosport Team05 Αυγούστου 2024

Ο Πέτρος Γκαϊδατζής, μαζί με τον Αντώνη Παπακωνσταντίνου, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών στην κωπηλασία.

Μιλώντας στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Στη Σέντρα» ο χάλκινος Ολυμπιονίκης υπογράμμισε πως κυνηγούσε το Ολυμπιακό όνειρο εδώ και 4 χρόνια, στόχος του ήταν η συμμετοχή και παρ’ ότι φάνταζε αρχικά λίγο μακρινό το μετάλλιο, ήταν η ανταμοιβή της σκληρής προετοιμασίας του ίδιου και του Αντώνη Παπακωνσταντίνου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο Metropolis 95,5 FM:

Για το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε: «Αυτό το μετάλλιο νομίζω ότι είναι η ανταμοιβή για όλη αυτή την προσπάθεια. Ξεκίνησα από τα 14 στην Κωπηλασία, σιγά σιγά μπήκα στον πρωταθλητισμό, μπήκα στην Εθνική ομάδα και τα τελευταία 4 χρόνια κυνηγούσα το Ολυμπιακό όνειρο. Πρώτος μου στόχος ήταν να συμμετέχω στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το μετάλλιο ήταν κάτι πολύ μακρινό. Ήθελα να πάω στους αγώνες και να κάνω ότι μπορώ. Ήρθε το μετάλλιο, το αξίζαμε με τον Αντώνη και ήταν η ανταμοιβή μας».

Για το αν θα μπορούσαν να είχαν πάει ένα σκαλοπάτι παραπάνω: «Είναι καλή ερώτηση… Τέταρτοι βγήκαν οι Ελβετοί που δεν έχουν λείψει ποτέ από το βάθρο. Καταφέραμε μέσα σ’ αυτά τα 3 χρόνια να τους περάσουμε. Η προετοιμασία μας πήγε πάρα πολύ καλά. Θα μπορούσαμε να βγούμε και δεύτεροι, αλλά οι πρώτοι, οι χρυσοί Ολυμπιονίκες και στο Τόκιο, ήταν πολύ καλοί, δε νομίζω ότι μπορούσαμε να τους κοντράρουμε».

Για την προοπτική της επόμενης ημέρας και τις φιλοδοξίες τους: «Φυσικά. Όταν είσαι αθλητής τέτοιου επιπέδου προσπάθειες να τεστάρεις τον εαυτό σου, δεν μπορείς να επαναπαυτείς. Θέλεις το άτι παραπάνω. Αυτό μας οδήγησε και μας οδηγεί στον πρωταθλητισμό. Θέλω να κάνω διακοπές. Γυρίζουμε στο σπίτι μας για πολύ λίγο χρόνο, είμαστε διαρκώς στην προετοιμασία και σκεφτόμαστε την ξεκούραση».

Για την Εθνική ομάδα και την καθημερινότητα της προετοιμασίας: «Παίζει πολύ ρόλο η δουλειά που γίνεται στην Εθνική ομάδα. Δε το λέω με κακό τρόπο, προσπαθώ να το εξηγήσω: Κάνουμε 7 μέρες την εβδομάδα προπόνηση, δύο προπονήσεις το πρωί 2-3 ώρες, κάνουμε ακόμη μια προπόνηση το απόγευμα. Αυτό το κάνουμε επί 4 χρόνια. Είναι μεγάλος όγκος προπόνησης που το να μην πετύχεις αν δουλεύεις σωστά, είναι δύσκολο. Το κουραστικό είναι το πνευματικό κομμάτι, όχι το σωματικό που μπορείς να το συνηθίσεις. Το να μείνεις μέσα σε ένα χώρο με 10 άτομα για 300 ημέρες το χρόνο και να κάνεις αυτό το πρόγραμμα είναι το πιο δύσκολο απ’ όλα».

Για τις επιτυχίες της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Ακόμα και μετάλλια να μην έρθουν τόσα πολλά, π.χ. το Μπάσκετ που συνεχίζει στους 8, το Πόλο γυναικών, ομαδικά αθλήματα που θεωρητικά είναι πιο δύσκολο είναι να φέρει μετάλλιο, έχουν σημαντικές προκρίσεις και διακρίσεις. Θα πάμε πολλά καλά ως χώρα και στο Ολυμπιακό χωριό το κλίμα είναι πολύ ωραίο. Η πρόβλεψή μου είναι ότι θα πάμε πάρα πολύ καλά».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.