Πετράκης: «Δίνει αυτοπεποίθηση ο βαθμός με Ολυμπιακό- Αυτό είναι το σπουδαίο στον ΠΑΟΚ»

Metrosport Team17 Σεπτεμβρίου 2024

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο προπονητής του Παναιτωλικού, Γιάννης Πετράκης μιλώντας για τον βαθμό της ισοπαλίας που κατάφερε να εξασφαλίσει η ομάδα του κόντρα στον Ολυμπιακό. Παράλληλα, σχολίασε την μικρή «υπεροχή» που φαίνεται να έχουν ο ΠΑΟΚ αλλά και οι Πειραιώτες, ενώ στάθηκε και στις απανωτές απολύσεις προπονητών.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε στον αέρα του Metropolis 95.5: «Ήταν σημαντικό αποτέλεσμα για εμάς δεδομένων των αναλογιών, την περίοδο αλλά και την κατάσταση που ήταν ο Ολυμπιακός. Ήταν σπουδαίο αποτέλεσμα για εμάς. Ο βαθμός θα είναι χρήσιμος για τη συνέχεια αλλά και για την αυτοπεποίθηση της ομάδας. Αν γίνει καλή διαχείριση αυτά τα αποτελέσματα ανεβάζουν την αυτοπεποίθησή μας για να κάνουμε κι άλλα πράγματα».

Για το αν του προκάλεσε φόβο η αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό: «Ο φόβος για μένα είναι έξω από την καθημερινότητά μου. Εμείς τους σεβόμαστε όλους, ξέρουμε με ποιον παίζουμε κάθε φορά, για ποιον λόγο να φοβόμαστε. Έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτό που κάνουμε και που είμαστε. Κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε ανεξαρτήτως αντιπάλου. Δεν είμαστε η καλύτερη ομάδα στον κόσμο και αν ο αντίπαλος είναι καλύτερη ομάδα θα του δώσουμε συγχαρητήρια. Εμείς θέλουμε να παίζουμε με βάση το ότι μπορούμε να κάνουμε και να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Αν είναι καλύτερος ο αντίπαλος, έχουμε και το θάρρος και την ικανότητα να το αναγνωρίσουμε και να δώσουμε συγχαρητήρια».

Για το αν συμφωνεί με την άποψη πως ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός είναι πιο μπροστά από τις υπόλοιπες ομάδες: «Για μένα δεν πρέπει να βιαζόμαστε, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Και οι 4 ομάδες, και ο Άρης είναι κοντά, απλά δεν φαίνεται να μπροεί να μπει σε αυτό το γκρουπ ακόμα. 

Όμως έχουν μεγάλες διαφορές. Κάθε ομάδα τη δεδομένη στιγμή μπορεί να  βρεθεί πίσω. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε το παράδειγμα του Ολυμπιακού πέρυσι μετά την έλευση του Μεντιλίμπαρ, που όλοι λέγανε ότι ο Ολυμπιακός είχε μείνει έξω και τελικά κατέληξε να διεκδικεί το πρωτάθλημα μέχρι την τελευταία αγωνιστική.

Και οι 4 ομάδες έχουν όλα τα προαπαιτούμενα σαν μεγέθη ποδοσφαιρικά αλλά και σαν ποιότητα υλικού, είναι 4 πάρα πολύ καλές ομάδες για μένα. Πρέπει να έχουμε υπομονή να δούμε πως θα διαχειριστούν και τα καλά και τα κακά. Επίσης, όλες είναι μέσα στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος».

Για το επερχόμενο παιχνίδι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Άρη: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι γιατί ο Άρης έρχεται από ένα ανεπιτυχές αποτέλεσμα στο Ηράκλειο, το ίδιο και ο Ολυμπιακός. Θα είναι εντελώς διαφορετικό παιχνίδι αυτό, πιο ανοιχτό, με ότι συνεπάγεται αυτό. Θα είναι όλα ρευστά και ανοιχτά, γιατί θέλουν και οι δύο ομάδες τη νίκη».

Για τον ΠΑΟΚ και την φετινή του εικόνα: «Ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι είναι η πιο λογική, ισορροπημένη και με τις περισσότερες επιλογές ομάδα. Αυτό σε συνδυασμό ότι είναι και ο ίδιος προπονητής με πέρυσι, δίνει στην ομάδα μια αίσθηση σταθερότητας και ισορροπίας. Από μόνο του αυτό είναι πολύ σπουδαίο! Σε αυτό το κομμάτι σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες ο ΠΑΟΚ έχει ένα καλύτερο στάνταρ».

Τέλος, για τις συνεχείς απολύσεις των προπονητών, όπως αυτές του Γρηγορίου και Δερμιτζάκη: «Αυτό πρέπει να σταματήσει, αλλά όλα ξεκινάνε από την επιλογή. Κάθε ομάδα πρέπει να ξέρει τι θέλει. Ποια είναι η κουλτούρα και η φιλοσοφία της. Να γίνεται μια επιλογή προσεχτική και να στηρίζετε. Αν είναι μια επιλογή χωρίς να υπάρχει αυτό το κριτήριο και η ισορροπία, είναι εύκολο να λέμε φύγε και να μην στηρίζετε. 

Μπορεί να μην είμαστε εμείς οι προπονητές η αιτία του προβλήματος. Μπορεί όμως και να είμαστε, αν αποτελούμε μια επιλογή χωρίς κριτήρια, επιπόλαιη. Θα πρέπει μια ομάδα να ξέρει αν θέλει έναν προπονητή αμυντικογενή, επιθετικογενή, παρμομητικό ή ισορροπημένο. 

Εγώ θεωρώ ότι είμαι ένας προπονητής που έχω ισορροπία σε αυτό που επιχειρώ κάθε φορά να κάνω με βάση τα δεδομένα που έχω. Οι ομάδες μου είναι ισορροπημένες και στην άμυνα και στην επίθεση».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.